Smučanje

Pri izbiri smučarske opreme moramo biti zahtevni. Gre se namreč za našo varnost in prihodnost, pa tudi za uživanje v brezskrbnih zavojih na belih strminah. Smučarska čelada je en najbolj pomembnih kosov smučarske opreme.

Za vas smo naredili izbor 6 najboljših smučarskih čelad, ki vsebujejo vrhunske tehnologije. Te omogočajo varnost in udobje na najvišjem nivoju.

Smučarska čelada Alpina Cheos

Odlična konstrukcija za močno zaščito pred udarci, veliki prezračevalni kanali in nizka teža so odlične karakteristike Alpinine smučarske čelade Cheos. Pri nas jo lahko kupite v treh različnih barvnih odtenkih.

Najučinkovitejšo zaščito pred udarci zagotavlja vrhunska kombinacija inmold in hard shell konstrukcije. Zračni kanali poskrbijo za učinkovito odvajanje odvečne temperature in vlage. Sistem zračenja omogoča absorbcijo vlage iz očal ter odlično vidljivost. Na zatilju je čelada opremljena s posebnima nastavitvenima sistemoma – Run system in Ergo Snow. Čelada se zato lahko optimalno pričvršča na glavo. Notranja kakovostna tekstilna podloga nudi odlično toplotno zaščito vratu in je snemljiva ter pralna. Ušesni del čelade je snemljiv.

Smučarska čelada Head Radar Visor

Smučarska čelada Head Radar Visor je odlična izbira za vse predstavnike močnejšega spola, ki prisegajo na revolucionarno smučarsko opremo. Moška čelada za smučanje se ponaša s sferičnim vizirjem, ki prepriča s super vidljivostjo.

Vrhunsko dovršena čelada je izdelana pod okriljem tehnologije In-Mold. To zahtevnemu uporabniku omogoča odlično zaščito glave in vrhunsko mero udobja ter prijetnega počutja. Čelada uma nastavljiv sistem zračenja. Notranja podlaga je snemljiva in jo je možno oprati. Njena teža je manj kot pol kilograma. Za podrobnejši ogled ali nakup kliknite tukaj.

Smučarska čelada POC Obex BC Spin

Smučarska čelada POC Obex BC Spin je odlična izbira za freeride smučarje. Odlikuje jo izjemna varnost in trpežnost. Ima vgrajen čip s tehnologijo NCF. Reševalci tako lahko preprosto prepoznajo smučarja in njegovo stanje. Pri iskanju ponesrečenca pomaga tudi tehnologija RECCO.

Čelada je udobna, nudi vrhunsko zaščito glave, odlično se prilega obliki glave zaradi tehnologije SPIN. Združljiva je s komunikacijskim sistemom Obex in POC smučarskimi očali. Narejena je iz debelejšega materiala, kar omogoča še večjo zaščito.

Smučarska čelada Smith Level

Izjemno lahka, udobna in z odličnim zračenjem. To je vrhunsko kreirana čelada za smučanje za moške – Smith Level

Smith Level smučarska čelada je izdelana s tehnologijo Hybrid Shell. To omogoča zaščito ob nizki teži. Vgrajen Koroyd zagotavlja odlično absorbcijo sil pri udarcu in nižjo težo ter manj volumna. Po zaslugi tehnologije Aerocore je čelada dobro prezračevana. Sistem VaporFit pa poskrbi za največjo mero udobja in prilagoditve glavi.

Smučarska čelada Bolle Instinct 2.0

Smučarska čelada Bolle Instinct 2.0 je sodobno zasnovana čelada, ki uporabnika prepriča z visoko stopnjo zaščite ter vrhunsko mero udobja. Lahko jo nastavljate po obliki glave. Izdelana je po tehnologiji AVID Progressive EPS in Dual shell In-Mold. Pohvali se z nastavljivim zračenjem.

Sistem BOA poskrbi za izjemno precizno nastavljanje glede na obliko glave. Čelada ima izjemno mehko notranjo oblogo ter ušesnike. Oba dela lahko preprosto odstranite ter operete. Vanjo je vgrajen tudi audio sistem.

Smučarska čelada Salomon Driver Photo CD

Salomonova smučarska čelada Driver Photo CD je moderna čelada z integriranim fotokromatskim steklom. Edinstvena čelada vam ponuja sistem za preprosto menjavanje leč. Prav tako se pohvali z inovativnim sistemom Motion Shield za vrhunsko udobje med nošenjem.

Čelada je še posebej dobrodošla izbira za vse tiste smučarje, ki nosite očala z dioptrijo. Ta vas pod čelado ne bodo ovirala. Sistem EPS 4D vam omogoča vrhunsko varnost pred udarci. Vizir s stekli se spreminja glede na svetlobo. Posledično boste lahko vedno in povsod pred svojimi zavoji videli prav vse.

Na smučiščih je po zakonu smučarska čelada obvezna do 14. leta starosti. Ko zapustite urejene proge, je nevarnosti na smučanju še več in tedaj smučarska čelada postane nepogrešljiv del opreme za vse. Mi vam nošenje smučarske čelade priporočamo v vseh primerih.

Za največjo varnost pa posezite po eni od predstavljenih vrhunsko dovršenih čelad ali pa obiščite kotiček s smučarskimi čeladami v naši spletni trgovini.