Povzetek

Fitnes

Jesen je čas, ko se ob lepem vremenu še vedno lahko ukvarjamo s športi, ki se odvijajo na prostem, hkrati pa vedno pogosteje zahajamo v fitnes. Tisti, ki prisegajo na domači fitnes, se lahko kar v zavetju lastnega doma posvetijo temeljiti telesni vadbi. Tudi v domačem okolju je namreč možno krepiti vse tri elemente kvalitetne telesne pripravljenosti, ki jo sestavljajo moč, vzdržljivost in gibljivost. Mi pa smo za vas pripravili nekaj zanimivih novosti, s pomočjo katerih bo vaš trening še bolj razgiban, zabaven in učinkovit.

Energetics Water Rower

Veslanje je šport, ki s pomočjo krepimo mišice rok, ramenskega obroča in zgornjega dela telesa, poleg tega pa so aktivirane tudi glutealne in nožne mišice. Energetics Water Rower pa vse to odlično imitira v domačem zavetju. Funkcionalni domači veslač je zložljiv, ponuja računalnik, ki prikazuje vse pomembne parametre vadbe in je združljiv z merilci srčnega utripa.

Energetics Yoga Wheel

Tudi Energetics Yoga Wheel je izjemno učinkovit pripomoček, ki se ga lahko uporablja na različne načine. Z njegovo pomočjo lahko izvajamo vaje za moč, raztezanje, ravnotežje, krepitev mišic in gibljivost. Poleg tega pa je tudi odlično sredstvo za sproščanje po naporni vadbi.

Energetics Battle Rope

Trening moči vedno vsebuje tudi element bojevništva. In točno tega učinkovito vnaša Energetics Battle Rope, ki omogoča trening z veliko intenzivnostjo. Vadba z bojevniško vrvjo je odlična kombinacija treninga moči in kardio vadbe. Z njo boste krepili mišice rok, ramenskega obroča in zgornjega dela telesa, vključili pa boste tudi noge. Zato je to pripomoček, ki enostavno ne sme manjkati v vaši domači telovadnici.

Energetics Hex Dumbbells

Trening moči je izjemno pomemben sestavni del celostne telesne pripravljenosti. Pravzaprav vsakdo, ki se želi sistematično ukvarjati s fitnesom, prej ali slej naleti na vadbo z utežmi. Energetics Hex Dumbbells so utežne ročke, ki so odličen pripomoček, s pomočjo katerega lahko izvajamo različne vaje za krepitev mišic rok in zgornjega dela telesa. Ko osvojimo osnovne prvine, si lahko sami doziramo intenzivnost vadbe in si izbiramo ročke različne teže.

Energetics Energetics Mobility Set Duo

Sestavni del vadbe predstavljata tudi počitek in regeneracija. Ta proces seveda lahko pospešimo z učinkovito masažo, ki naj bi prej ali slej postala neke vrste osebna higiena vsakega rekreativnega športnika. Ker si po vsaki vadbi seveda ni možno privoščiti masaže pri fizioterapevtu, se precej osveščenih rekreativcev zateka k samomasaži, s pomočjo katere mišična vlakna spet spravijo v pravilen položaj in na ta način razbremenijo vozle in napetosti ter tako zmanjšajo možnost poškodb. Energetics Mobility Set Duo, ki ga sestavljata masažni valjček in krogla, je kot ustvarjen za različne oblike samomasaže. Poleg tega pa je izjemno priročen in lahek, kar pomeni, da ga lahko kamorkoli vzamemo s sabo.