Ostali športi

Skiro je v svojem bistvu eno izmed najbolj enostavnih prevoznih sredstev. Akrobatski skiroji, so vir domišljije in kreacije. Triki, ki ljudje  zganjajo s temi preprostimi pripomočki, pogosto jemljejo sapo. Njihove motorične sposobnosti so neverjetne, fizikalni zakoni za njih sploh ne obstajajo. A tudi njihovi skiroji niso od muh. Da zdržijo vse tiste trike, skoke, salte, obrate za 360, 720 in več stopinj, morajo biti izdelani iz prvovrstnih materialov.

Kaj pravzaprav so akrobatski skiroji:

Akrobatski skiroji so manjši bratje rolk in koles BMX. Z njimi si delijo poligone in posebne tematske parke, kjer so posebej za njihove akrobacije naredili številne objekte, na katerih se zdi, da gravitacija in drugi fizikalni zakoni ne obstajajo. Ko gledaš kaj vse ljudje izvajajo z njimi, pomisliš na dve stari. Najprej premišljuješ o izvirnosti in motoričnih sposobnostih navdušnencev akrobatskih skirojev, saj ti sploh ni jasno, kako to, da se jim ne zvrti v glavi od vsega tega vrtenja, zviranja, skakanja. Potem pogledaš njihove skiroje in se zamisliš, kako lahko ta mala in na prvi pogled krhka stvarca zdrži takšne obremenitve. A skiroji so v svojem bistvu trpežne mrcine. Izdelani so iz vrhunskih materialov, ki so skoraj neuničljivi, ob tem pa še izjemno lahki. Prav to omogoča vse tiste trike, skoke, salte, obrate za 360, 720 in več stopinj.

V Intersportovih prodajalnah boste našli akrobatske skiroje svetovno priznanih znamk Firefly in Madd, ki vas bodo zagotovo navdušili nad tem zanimivim športom.