Kako izbrati prave smuči?

Ne glede na to, na katerem nivoju se ukvarjamo s smučanjem, vedno potrebujemo smuči, ki po dolžini, geometriji, torzijski stabilnosti in upogibni togosti ustrezajo našemu znanju in telesnim sposobnostim.

 • Vsestranske smuči – Zasnovane so tako, da omogočajo tako dolge kot kratke zavoje in so v glavnem namenjene smučanju po urejenih progah.
 • Vsegorske smuči – Njihova nekoliko širša zasnova jim omogoča večjo plovnost v mehkejšem snegu in celcu, zato so primerne tudi za smučanje izven urejenih prog.
 • Smuči, ki izvirajo iz tekmovalnega razreda – Za dobre rekreativce, ki uživajo v krajših zavojih, so primerne slalomske smuči pod oznako SL. Za tiste, ki uživajo v daljših zavojih pa veleslalomske smuči pod oznako GS.
 • Ženske smuči – Smuči, ki so narejene prav za ženske, so predvsem občutno lažje, poleg tega pa imajo vezi nameščene nekoliko bolj naprej, kar jim omogoča lažje manevriranje in boljšo vodljivost.

V sodelovanju z DEMO TEAM Slovenija predstavljamo izbrane modele smuči iz aktualne sezone

Na smučanje ne gremo brez …

Smučanje s svojo dinamičnostjo in energičnostjo omogoča neizmerne užitke, a hkrati prinaša tudi številne nevarnosti. Slednjim se lahko izognemo tudi z uporabo zaščitne opreme kot so čelada, smučarska očala in zaščita za hrbet.

Čelada in očala ali čelada z očali?

 Ni naključje, da imajo čelade z integriranimi očali oziroma vizirjem vedno več privržencev. Če vsako zimo preživite nekaj vikendov ali dni na smučiščih, boste še kako cenili udobje, natančno izdelavo in ne nenazadnje tudi en kos opreme manj za prenašanje in shranjevanje.

V primerjavi s klasično čelado in očali, čelade z vgrajenimi očali ponujajo večje vidno polje, proizvajalci pa so poskrbeli tudi za ustrezen sistem prezračevanja ter za visoko kakovost stekel, ki se prilagajajo spreminjajočim svetlobnim razmeram.

Kaj moramo vedeti o smučarskih čevljih?

Ključnega pomena sta velikost in trdota smučarskega čevlja

Smučarski čevlji morajo biti prave velikosti. V prevelikih smučarskih čevljih noga ne bo trdno na svojem mestu, kar ni najbolj varno. V premajhnih pa bodo noge boleče in pojavili se bodo zoprni žulji.

Kako trde smučarske čevlje si izberemo, je odvisno predvsem od nivoja smučarskega znanja in teže. Trši čevlji so namenjeni smučarjem z bodisi zelo dobrim smučarskim znanjem bodisi z višjo telesno težo. Trdota čevljev se označuje s tako imenovanim fleksom, ki ga označujejo številke od 50 do 150. Večji kot je fleks, trši je smučarski čevelj.

Ženski smučarski kotiček

1
2
1
2

OTROCI NA SNEGU

Otroci obožujejo zimo in sneg. Le kaj je lepšega od brezskrbnih zimskih pustolovščin z rdečimi lici in iskrami v očeh. Prav zimska radost mora biti osnovno vodilo otrok, ki začenjajo spoznavati smučarske skrivnosti.

Prvi korak je seveda izbira prave opreme. S primerno izbrano opremo bodo otroci že ob uvodnih smučarskih korakih dobili tiste prave občutke, ki jih bodo v nadaljevanju učnega procesa le še nadgrajevali. Oprema mora ustrezati otrokovi starosti in telesni višini. Zato opreme nima smisla kupovati za sezono ali več vnaprej. Majhnim otrokom, ki se šele začenjajo učiti prvih zavojev na snegu, kupite čim krajše smuči. Kasneje (med 5. in 10. letom) pa naj smuči ne presegajo višine nosu.

Intersport Rent

V Intersportu se zavedamo, da je izbira smuči zelo zapletena naloga, saj se izdelki primerljivih modelov od proizvajalca do proizvajalca lahko precej razlikujejo. Zato našim strankam omogočamo izposojo smuči. Za dan ali dva, za cel teden … Dobra stran izposoje smuči je tudi ta, da boste vedno dobili stoodstotno pripravljene in servisirane smuči, ki bodo kos vsakršnim snežnim razmeram.

Izposojevalnice smučarske opreme najdete v prodajalnah Ljubljana – Šiška, Maribor – Tabor, in Kranj – Savski Otok.

 • Smuči tekmovalni razred 19,99 / dan
  Smuči visoki rekreativni razred 15,99 / dan
  Smuči rekreativni razred 12,99 / dan
  Smuči Tecnopro 12,99 / dan

Smučarski servis Intersport

Le dobro vzdrževane in redno servisirane smuči omogočajo prave občutke in tiste prvinske smučarske užitke. Pri Intersportu vam zato omogočamo servisiranje smuči v sodelovanju s partnerskimi servisi.

 • Drsalke – brušenje 2,99
  Smuči – čepljenje vezi 1,99
  Smuči – demontaža in čepljenje 2,99
  Smuči – impregnacija 7,99
  Smuči – montaža plošč 8,99
  Smuči – montaža vezi 9,99
  Smuči – zahtevno popravilo 15,99
  Smuči – brušenje robnikov 12,99
  Smuči – servis A 19,99
  Smuči – servis B 24,99
  Smuči – servis C 29,99

INTERSPORT AKTIV

Vse za aktivno zimo v roki!

Za vse, ki si radi ponudbo, novosti, nasvete in zanimivosti ogledali udobno nameščeni z revijo v roki, v prodajalnah Intersport vas čaka revija Intersport Aktiv.

Servis A – zajema brušenje robnikov ter brušenje, impregnacijo in poliranje drsne površine. Servis B – zajema brušenje robnikov te zalivanje manjših poškodb drsne površine in brušenje, impregnacijo in poliranje drsne površine. Servis C – zajema brušenje robnikov te zalivanje večjih poškodb drsne površine in brušenje, impregnacijo in poliranje drsne površine.

Testirajte smuči iz naše ponudbe

Le kaj je boljšega kot na enem mestu preizkusiti več parov različnih smuči in tako dobiti priložnost za neposredno primerjavo posameznih izdelkov. To je verjetno sploh najboljši način, kako najti prave smuči.

 5.1.2020, nedelja Cerkno
11.01.2020, sobota Maribor
18.01.2020, sobota Cerkno
19.01.2020, nedelja Krvavec, Šolar na smuči
25.01.2020, sobota Rogla
1.02.2020, sobota Rogla
9.2.2020, nedelja Krvavec, Telemark WC
16.02.2020, nedelja Cerkno
23.02.2020, nedelja Maribor
29.02.2020, sobota  Krvavec, Vrhunec zime z legendami