Rolanje in rolkanje

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 184

24   60  

Izdelki 1-24 od 184

24   60  

Vragolije na majhnih kolescih

Kolesca imajo že od nekdaj neko čarobno privlačnost. Očitno je tako z vsem, kar se vrti. In kar se vrti, se premika, gre naprej, doživlja in ustvarja novo ... Pravzaprav ni pomembno, kako velika so kolesa. Lahko so tako majhna, da jim rečemo koleščka. In prav taka koleščka so nameščena na rolke, rolerje in skiroje.

Rolanje

Rolanje je športna aktivnost, ki je v svojem bistvu nekakšen hibrid med kotalkanjem in drsanjem. V današnjem času pa je postalo zelo razširjen rekreativni šport. Rolerji pa so tudi nekakšno urbano prevozno sredstvo. Na voljo so s kolesci različnih velikosti, ki definirajo njihovo uporabo. Večina različic je opremljena tudi z zavoro, ki je nameščena na peti. Rolanje je športna aktivnost, ki je prijazna do sklepov in okostja, z njo pa krepimo srčno-žilni sistem, aktiviramo mišice spodnjega in zgornjega dela telesa, hkrati pa krepimo ravnotežje. Ob vsem tem pa je zelo dobrodošlo, da je rolanje šport za moške, ženske in otroke.

Rolkanje

Rolkanje oziroma skejtanje je nekakšna ulično-cestna oblika deskanja na vodi ali snegu. Tudi z rolko, ki je opremljena z majhnimi kolesci z odličnimi ležaji, je možno zganjati čudesa.

Tako se skoraj vsak pločnik, ploščad, ulica, celo stopnice in hodniki lahko spremenijo v igrišče. Potem nastopijo skoki, salte, obrati za 180, 360, 720 stopinj in še in še ... Vsak izmed njih ima svoje ime in zaščitni znak. Zato je rolkanje že več desetletij globalno izjemno priljubljeno.

Skiro

Tudi skiro je v svojem bistvu eno izmed najbolj enostavnih prevoznih sredstev. A fantje, ki so pravzaprav vitezi domišljije, so iz njega naredili čopič in slikarsko platno. Akrobatski skiroji so manjši bratje rolk in koles BMX. Z njimi si delijo poligone in posebne tematske parke, kjer so posebej za njihove akrobacije naredili številne objekte, na katerih se zdi, da gravitacija in drugi fizikalni zakoni ne obstajajo.

Električni skiroji

V zadnjem času pa so izjemno priljubljeni tudi električni skiroji, ki so postali vsestransko uporabno urbano prevozno sredstvo. Z njimi se je možno voziti v šolo in službo. Ponujajo približno 20 kilometrov dosega, kar je zagotovo dovolj za vsakodnevne mestne opravke.

Dodatna in zaščitna oprema

Seveda tudi te športne aktivnosti, ki se dogajajo na majhnih kolescih, zahtevajo nekaj dodatne in zaščitne opreme. Priporočljiva je čelada, pa tudi ščitniki za kolena, komolce in dlani bodo prihranili marsikatero nadležno prasko. Vse to je na voljo v spletni trgovini Intersport.

 

Nalaganje…