Povzetek

Pohodništvo in alpinizem

Znamka Salomon je že dolgo prepoznavna po svojih izdelkih, ki vas lahko popeljejo kamorkoli v gore, kakor hitro si to želite. Zadnja leta se ustvarjalci znamke osredotočajo na kreiranje izdelkov, ki bi spodbudili še več ljudi k raziskovanju narave, četudi je ta narava bližje domu kakor Alpam ali Himalaji.

Še posebej se je v zadnjih letih okrepila navdušenost nad znamko s strani žensk, ki so znamko opazile zaradi novega dizajna in kolekcij obutve, oblačil in opreme, ki so jih oblikovale ženske za ženske.

Dediščina in izkušnje znamke Salomon z atletskim in športnim tekom so se srečale z novimi potrebami. Rezultat je lahka in vzdržljiva obutev, prav takšna pa so tudi oblačila in oprema. Vsi ti izdelki so oblikovani za bolj udobno pohodništvo, kar zadovoljuje mlajše navdušence nad zunanjimi aktivnostmi, ki pohodništvo obravnavajo kot šport.

Primer čevlja, ki je rezultat tega združevanja dveh svetov, je X Ultra 4 GTX®. Gre za hibridni pohodniški čevelj, ki si je izposodil lastnosti čevljev za tek po divjem terenu in jih pretopil v pohodniški okvir. Je rezultat poglobljenih biomehaničnih študij, ki zasledujejo boljšo stabilnost, da bi preprečili poškodbe gležnjev. Raziskave pravijo, da je 80% pohodniških poškodb zvinov gležnja, med katerimi je kar 95% zunanjih zvinov.

Na podlagi teh informacij je Salomon identificiral ključna področja stopal, ki potrebujejo zaščito in preoblikoval X Ultra 4, tako da bi zagotovil zaščito pred najbolj pogostimi poškodbami.

Lahek in agilen, kot čevelj za tek po divjem terenu, a stabilen, oprijemljiv in vodoodporen – to je X Ultra 4 GTX®. Z novo ADV-C šasijo, ki cilja na zgibe na zunanjem delu noge za stabilizacijo, ne omejuje vaše stabilnosti in hitrosti.

Daje vam spretnost na tehničnem in neravnem terenu. Contagrip® MA podplat zgrabi tla, tudi kadar je zelo spolzko in vam s tem daje nadzor, kar boste še posebej opazili pri spustih. Obsežna zaščita na sprednjem delu pa bo pri tem ščitila vaše prste.