Tek

Trail tek je vedno bolj priljubljen, a copate izberite previdno

Tek po najbolj neokrnjeni naravi postaja med ljubitelji tovrstne aktivnosti vse bolj popularen. Zato ni nič presenetljivega, da je tudi ponudba trail tekaških copat vedno bolj pestra. Pri tovrstnih tekaških preizkušnjah gre za zelo zahtevne pogoje. Zato je potrebno biti pri izbiri takšnih tekaških copatov toliko previdnejši. Samo tako bomo poskrbeli za najboljšo tekaško izkušnjo.

Pripravili smo izbor najbolj priljubljenih trail tekaških copatov. Pa si poglejmo, kateri modeli vas bodo navduševali to pomlad.

Adidas Terrex Speed Flow

Če iščete modne trail športne copate, so tekaški čevlji Adidas Terrex Speed Flow za vas odlična izbira. Ti vas ne bodo prepričali le s svojim atraktivnim in sodobnim izgledom in s svojimi karakteristikami. Z njimi bo tek v neokrnjeni naravi udobnejši, predvsem pa stabilnejši.

K temu bistveno pripomore spodnji del podplata. Ta je izdelan in gume Continental. Na ta način zagotavlja izjemen oprijem tudi na najbolj zahtevnem terenu. Njihov podplat je izdelan iz že nam dobro poznane in izjemno kakovostne pene Boost. Zato so ti tekaški copati zelo udobni in hkrati tudi odzivni. Tek z njimi bo tako bolj učinkovit. Izguba energije bo minimalna, vaše zadovoljstvo pa toliko večje.

Asics Gel – Trabuco 9 GTX

Za varen in stabilen gorski tek je ključnega pomena, da nam tekaški copati zagotavljajo najboljši oprijem. Tako na različnih podlagah, kot v različnih vremenskih razmerah. Vse to in še več boste dobili, če se boste odločili za tekaške copate Asics Gel – Trabuco 9 GTX,. Ti so vam na voljo v moški in ženski različici.

Že legendarna Asics GEL tehnologija vam pri tem modelu tekaških copat nudi najboljše blaženje. To prispeva k manjši utrujenosti mišic in bolj udobnemu teku tudi po najbolj zahtevnih terenih. Dodatno zaščito predstavlja element v podplatu. Ta preprečuje stik stopala z morebitnimi ostrimi kamenčki ali skalami.

Za bolj stabilen in varen tek poskrbi podporni element Dynamic Duomax. Ta se nahaja v srednjem delu vmesnega podplata. Preprečuje zvračanje stopala na notri in zagotavlja stabilnejši položaj noge. S tem preprečuje marsikatero neprijetno poškodbo. Na podplatu je kombinacija posebne zmesi gume Asicsgrip in razporeditvijo čepov. Zaradi tega so tekaški copati Asics Gel – Trabuco 9 GTX najboljša rešitev za varen tek.

Novost tekaškega copata Gel – Trabuco 9 GTX pa je nova različica Gore Tex membrane. Ta se odlično prilega stopalu in jih ohranja suhe tudi v najbolj zahtevnih vremenskih razmerah.

Brooks Cascadia 15

S tekaškimi copati Brooks Cascadia 15 boste deležni najbolj inteligentnega blaženja, ki ga zagotavlja edinstvena DNA tehnologija skupaj združeno z Eva peno. Ta inovativen material poskrbi za aktivno prilagajanje med tekom. Izkusite prožnost na vsakem koraku vašega teka. Vaš tek bo na ta način izjemno udoben in učinkovit.

Tekaških copatov se boste razveselili najbolj zahtevni gorski tekači in tekačice. Na voljo vam je tako v ženski kot tudi moški različici. Poseben štiri točkovni sistem Pivot Post poskrbi, da je vaše stopalo vedno stabilno in uravnoteženo. Tudi v primeru večjih neravnin na terenu. Razveseljivo je, da so tekaški copati Brooks Cascadia 15 kljub svoji robustni zasnovi izjemno lahki in upogljivi. Zato jih na svojih nogah praktično ne boste občutili.

Za vse tiste, ki si pa želite še nekoliko več, pa vam je na voljo model Brooks Cascadia 15 GTX, ki so opremljeni z Gore Tex membrano. Ta poskrbi za učinkovito odvajanje vlage iz notranjosti, hkrati pa poskrbi, da bodo vaša stopala ostala suha tudi ob slabem vremenu in na razmočenem terenu.

Dynafit Ultra 100

Vsi najbolj zahtevni gorski tekači se boste zagotovo razveselili sodobnega trail tekaškega copata Dynafit Ultra 100. Poleg atraktivnega videza in modernega dizajna, vas bo navdušil s svojo robustnostjo a hkrati tudi majhno težo.

Ta izjemno udoben tekaški copat ponuja poseben sistem zavezovanja vezalk, v kombinaciji z integrirano nogavico pa zagotavlja najboljši stabilnost, ki jo potrebujete za varen in brezskrben tek po najzahtevnejših terenih. K temu bistveno pripomore tudi podplat Pomoca, ki zagotavlja najboljši oprijem, notranji vložek Ortholite pa poskrbi za dodatno udobje tudi na daljših trail tekaških preizkušnjah.

Hoka One One Speedgoat 4

Tekaški copati Hoka One One Speedgoat 4 bodo zagotovo navdušili najbolj zagrete trail tekače in tekačice, saj so vam na voljo v moški in ženski različici. Nanje prisegajo tudi mnogi ultramaratonci. To je jasen dokaz, da so ti tekaški copati še posebej zasnovani za daljše razdalje na tehnično najbolj zahtevnih terenih.

Odlikuje jih nova zračna, a izjemno močna mrežica na njihovem zgornjem delu, zaradi česar so tekaški copati izjemno trpežni, zato boste z njimi brez težav pretekli ogromno število kilometrov. Za boljši oprijem in varen občutek pri teku poskrbijo natisnjeni 3D elementi v srednjem delu čevlja in podplat Vibram Mega Grip s svojim grobim profilom. Ta preprečuje morebitne zdrse, poveča odpornost podplatov in poskrbi, da je vaš korak še bolj stabilen.

V naši ponudbi pa vam je na voljo tudi ženski in moški model z membrano Gore Tex, ki s svojo unikatno zasnovo poskrbi za učinkovito odvajanje vlage in preprečuje njeno prepuščanje v notranjost čevlja. Na ta način bodo vaša stopala ostala suha tudi v najbolj trdovratnih vremenskih razmerah.

Nike Pegasus Trail 2

Tudi blagovna znamka Nike je za vse svoje ljubitelje trail tekov ponudila tekaški copat Pegasus Trail 2. Prepričani smo, da bosta tako moški kot tudi ženski model navdušila ne samo svojim privlačnim videzom, ampak tudi z vsemi svojimi tehničnimi lastnostmi.

Kot že ime pove, trail tekaški copati Nike Pegasus Trail 2 izvirajo iz legendarnega modela Pegasus, ki je do sedaj navduševal vse cestne tekače in tekačice. S tem, da je model Trail 2 prilagojen trpežni uporabi in najbolj zahtevnih terenom.

Njihova največja odlika je, da imajo podplat prilagojen neravnim terenom, skalam in koreninam. Pena React, ki se nahaja v podplatu, pa poskrbi za dodatno blaženje in čim bolj udoben ter odziven tek. Na sprednjem delu imajo dodatno zaščito za prste, ki preprečuje marsikatero poškodbo, izjemno trpežna mrežica zgornjega dela čevlja pa poskrbi za dolgotrajno uporabo.

Ob tem pa nikakor v naši ponudbi ne spreglejte tudi modela z Gore Tex membrano. Ta bo poskrbela, za popolno zaščito vaših stopal pred zunanjo vlago, zaradi česar boso vaša stopala ostala suha in topla.

Salomon Speedcross 5

Salomon ni kar tako vodilni proizvajalec trail tekaške obutve, kar dokazujejo tudi tekaški trail copati Salomon Speedcross 5. Medtem ko je za vse predstavnice ženskega spola v naši ponudbi na voljo model v atraktivni rdeči barvi, pa lahko tekači izbirajo med dvema modeloma, ki sta v črni ali rdeči barvni kombinaciji.

Ne glede na svojo barvo in atraktivni videz pa so v trail tekaških copatih Speedcross 5 zagotovo združene vse najboljše lastnosti, ki jih potrebujete za učinkovit, stabilen, udoben in varen tek po najbolj tehnično zahtevnih terenih. Zanje je značilna posebna tehnologija Sensifit, ki zagotavlja popoln oprijem stopala. Ta v kombinaciji s Contragrip podplatom in širokimi čepki asimetrične oblike močno zmanjšuje tveganje za zdrs in nudi najboljši oprijem in stabilnost stopala.

Za mehkobo pri teku in hkrati tudi odzivnost poskrbi vmesni del podplata in blaženje Eva. Za vse najbolj zahtevne tekače, ki jih slabo vreme nikoli ne prestraši, pa sta na voljo tudi moški in ženski model z Gore Tex membrano. Prepričani smo, da bo tek po najbolj neokrnjenih delih narave s tekaškimi copati Salomon Speedcross 5 postal pravi užitek.

Kje so vam na voljo najbolj kakovostni trail tekaški copati?

V izogib vsem otiščancem, poškodbam in drugim neprijetnostim je izbira pravih trail tekaških copatov ključnega pomena. Na račun večje kakovosti se zagotovo splača odšteti nekoliko več denarja, predvsem pa je pomembno, da se vam takšni tekaški copati dobesedno zlijejo z vašimi stopali. Trail tekaške copate poiščite tudi v Intersportovi ponudbi, kjer smo za vas pripravili le najbolj kakovostne modele!