Fitnes

Fitnes copati za vse športne navdušence

Ko se poletje prevesi v jesen in se dnevni krajšajo, športni navdušenci hitro iščejo zamenjavo za gibanje na prostem. Jeseni se temperature hitro znižajo in tako se kmalu po začetku prvih septembrskih dni po napornem delovniku ne moremo več odpraviti v naravo. Zato si moramo poiskati primerno rešitev. Če želimo tudi v zimskem času ostati gibčni, je priporočljivo, da se vpišemo v fitnes.

Poznavalci gibanja v fitnesu zagotovo vedo, da je za kvalitetno vadbo potrebna primerna oprema. Brez prave športne opreme je izvajanje vseh zahtevnih vaj in spopadanje z različnimi disciplinami veliko napornejše. Zelo pomembno je, da na trening pridemo s primernimi fitnes copati. Blaženje, podpora in udobje naših nog so ključnega pomena za boljše in bolj varne treninge. S kvalitetnimi fitnes copati boste zagotovo hitreje dosegli želene cilje, ki ste si jih postavili na začetku sezone.

Kupci pa velikokrat gledajo le na videz in pri tem pozabijo na udobje. Ker je na trgu na voljo ogromno modnih, barvnih in na videz privlačnih športnih copatov, kupec hitro pozabi na karakteristike, ki so pri izboru resnično pomembne.

Vaša noga moda imeti med vadbo pravilno oporo in se mora natančno prilagajati vaši nogi, saj bo le tako nogi omogočala idealno podporo.

Proizvajalci športne opreme se vsako leto trudijo, da za novo sezono ponudijo čim boljše športne copate, ki bodo tudi kakovosti in hkrati privlačni za kupca. Ker je pred vrati nova sezona fitnesa, boste na policah prodajaln Intersport zasledili tudi modele vrhunskih proizvajalcev športnih copat:

PUMA

Proizvajalci nemške blagovne znamke Puma že dolga leta skrbijo za odlično podporo tako vrhunskim kot tudi rekreativnim športnikom. Tako so tudi v letošnji sezoni izdelali vrhunske športne copate za fitnes.

Fitnes copati Puma LQDCELL Hydra

Futuristični in izklesan slog športnega copata se združita v elegantni zasnovi, ki omogoča modelu LQDCELL Hydra iz nas izvleči najboljše. Vaše zmogljivosti bodo s športnim copatom Puma dosegle višjo stopnjo. Ta vsestranski športni copat združuje elegantno linijo in tehnologijo LQDCELL, ki jo Puma zagotavlja že leta. Copat združuje visokotehnološki videz in neverjetno funkcionalnost, ki vam bo omogočala doseganje odličnih rezultatov brez primere.

Športni copati Puma LQDCELL Hydra so idealni za vadbo znotraj fitnesa ali za različne treninge, ki potekaj v notranjosti športnih objektov. Izdelani so tako, da uporabniku zagotavljajo odličen oprijem gladkih površin, ki so običajno prisotne v fitnesih.

Poleg tega pa omogočajo tudi optimalno blaženje, kar je pri športu izredno pomembno, saj so noge in stopala velikokrat najbolj obremenjena. Pravilna opora stopala mora biti vedno na prvem mestu, saj nam zagotavlja varno izvajanje vaj in treningov.

REEBOK

Reebok je priznana blagovna znamka, ki že leta izdeluje odlične športne copate. Ljubitelji fitnesa zagotovo ne bodo spregledali njihove bogate ponudbe.

 Fitnes copati Reebok Nano X

Če potrebujete odlične in vsestransko uporabne copate za fitnes ali za intenziven notranji trening, so športni copati Reebok Nano X odlična izbira. Reebok je želel za svojo deseto obletnico izdelati vsestranske čevlje za vadbo, ki omogoča prilagodljiv občutek podpore. Novost je, da so izdelani iz materiala Flexweave, ki uporabniku omogoča izredno zračnost copata tudi pri visokih naporih. Kot vsak športni copat vam bo tudi nov par Nano X nudil vrhunsko stabilnost in trdno oporo tudi pri kompleksnih vajah.

Reebok Nano X vam nudi brezhiben oprijem na gladkih površinah, kar je z notranjo vadbo ključnega pomena. Srednji del copata pa vam bo zagotavljal maksimalno blaženje za stopalo in kolena ter zelo udobno hojo ali tek. Kompresijski podplat športniku omogoča enostavno izvajanje različnih vaj.

Ker imajo copati izredno nizek profil in minimalen podplat, jih odlikuje večja stabilnost in boljši oprijem podlage.

Pri izdelavi copat so pri Reeboku gledali predvsem na udobje in tako so izdelali popolnoma novo obliko čevlja. Ta s popolno obliko in polnilom in pene visoke gostoto zaobjame gleženj in poskrbi za popolno prileganje.

Zgornji del copata je izdelan iz mehkega tkanega materiala in ima dodana posebna usmerjena področja. Ta nudijo dodatno podporo in možnost raztezanja. Čevlji so oblazinjeni, kar omogoča lahkotnejši tek.

Pri nakupu lahko izbirate med tremi različnimi barvami, ki so trenutno aktualne. Izberete lahko med klasično črno ali modro belo kombinacijo, ki je idealna za moške. Ženske pa najraje posežejo bo belih športnih copatih, ki se odlično podajo k različnim tipom športnih oblačil.

NIKE

Nike tudi letos ni razočaral svojih privržencev in je za novo fitnes sezono postregel z več različnimi modeli, ki so primerni za moške in za ženske.

Fitnes copati Nike WMNS METCON 6

To so idealni fitnes copati za vsako žensko. Pri Nike so mislili tudi na eleganco in trende in so v copat vključili živalski potisk, ki navduši vsako športno navdušenko. Njihova sodobna zasnova bo prepričala še tako zahtevne športnice, saj omogoča vrhunske treninge.

Nike Metcon 6 podplat je primeren za gladke površine. Ravno zato je odličen za vse dvoranske športe. Material je pri Nike vedno na prvem mestu, česar se zavedajo tudi njihovi kupci. Tako lahko vsak par čevljev kupijo z gotovostjo, da bo omogočal doseganje dobrih rezultatov.

Fitnes copati Nike AIR ZOOM SUPERREP

Nike Air Zoom Superrep so odlični športni copati za aktivne moške, ki v zimskem času treninge izvajajo znotraj športnih objektov. Tudi ta športni copat je izdelan iz vrhunskega materiala, ki se brez težav poda vsakemu stopalu. Tako uporabniku zagotavlja varen korak med napornim treningom.

Pomembno je poudariti tudi to, da so copati opremljeni s posebnim sistemom blaženja, ki se imenuje Zoom Air. Ta je nameščena na sprednji del copata. S tem uporabniku zagotavlja še večji užitek in udobje med izvajanjem zahtevnih vaj. Zoom Air vam bo omogočal večjo odzivnost med skoki. Pena v peti pa bo pomagala absorbirati udarce, ki obremenjujejo kolena in stopala.

Copati so odlični za tek po tekaški stezi, za tek na kratke razdalje ter za ostale hitre vaje. Zaradi vrhunske zračne blazine v prednjem delu copata, ki je kombinirana široko podporno peto, se boste lažje premikali in izvajali vaje.

Vaša stopala bodo deležna izjemne podpore, saj je v notranjosti podplata po celotni dolžini nameščena posebna ploščica, ki skrbi za oporo. Ta porazdeli pritisk preko celotnega Zoom Air sistema in tako poskrbi za blaženje udarcev. Copati so idealni za tek na tekaški stezi, za intenzivno vadbo, za kardio vadbo, kickboxing, bootcamp ter za vse vaje, ki jih izvajamo znotraj fitnesa.

Fitnes copati Nike SuperRep Go

Novi fitnes copati Nike SuperRep Go je posebej zasnovana za vadbo na fitnes naprava, ne glede na to ali vaje izvajate v fitnesu ali doma. Odlikuje jih odlična lahkotna prilagodljivost, ki jim je dana ravno zaradi posebne pene, ki se nahaja v notranjosti copata. Zaradi mehkega sprednjega dela je to odličen copat za različne športne obremenitve.

Gosta pena, ki se nahaja v njihovi notranjosti, absorbira energijo nog in jo vrača nazaj ter tako omogoča izredno visoke skoke. Sprednji del podplata pa je rahlo privzdignjen in tako omogoča lažji pristanek na noge. Športni copati poskrbijo za izredno stabilnost stopala med premikanjem v levo in desno, zato uporabniku omogoča odličen podporni občutek, ki ga ne zamenjajo več.

Njihov podplat je narejen premišljeno in dovršeno, kar se občuti v večjem udobju in varnosti. Utori, ki jim imajo copati na sprednjem delu podplata, so odlični za »plankanje« ter za vse ostale telesne aktivnosti.

UNDER ARMOUR

Blagovna znamka Under Armour je za letošnjo sezono fitnesa izdelala odlične športne copate, ki jih bodo z velikim zadovoljstvom uporabljali vsi moški.

Novi fitnes copati UA HOVR Rise 2 so proizvajalci vzeli odličen sistem blaženja, ki ga nameščajo v tekaške športne copate in jih namestili v copate za notranji trening. To pomeni, da bodo vse vaje, ki jih bomo naredili v novih UA HOVR Rise 2 copatih, bolj eksplozivne in intenzivne.

Nova UA HOVR TM tehnologija zagotavlja tako imenovani »občutek ničelne gravitacije«, ki pomaga odpraviti udarce in omogoča lažje vzdrževanje energije.

Pena UA HOVR TM, ki je nameščena v notranjost podplatov, in trdnejši podplat EVA nudita mešanico udobja in večje zmogljivosti.

Zgornji del copata je mrežast, lahek in odporen proti obrabi izdelan s 3D tiskom, omogoča zračnost na vsakem koraku. Zadnji del čevlja je raztegljiv, kar omogoča enostavno obuvanje in sezuvanje, dodane zunanje elastike pa pomagajo pri vzdrževanju noge trdno na mestu.

Popoln gumijast podplat nudi večsmerni oprijem podlage in dolgotrajno vzdržljivost celotnega copata.

Vsi predstavljeni modeli so vam na voljo v prodajalnah in spletni trgovini Intersport.