Nogomet

Nedolgo nazaj smo po malce nenavadni nogometni sezoni končno dobili zmagovalca Evropske lige prvakov, najprestižnejšega tekmovanja v Evropi. Številni evropski klubi pa se že mrzlično pripravljajo na nogometno jesen, ki prihaja.

Nova nogometna sezona se je začela z nekaterimi najbolj odmevnimi prestopi. s katerimi so si najboljši nogometni klubi v Evropi zagotovili trenutno najbolj zaželene igralce na nogometni tržnici. Na ta način so poskrbeli, da bodo prihajajočo nogometno sezono zopet na samem vrhu nogometnih stavnic.

Na katere klube lahko torej tudi to sezono računamo, da bodo kotirali najvišje?

Nogometni klubi, ki bodo vladali novi nogometni sezoni

FC Bayern München

Prav je, da začnemo z aktualnim evropskim prvakom Bayern München, ki je tudi daleč najuspešnejši nemški nogometni klub. Ustanovljen je bil leta 1900. V svoji zgodovini se poleg petih osvojenih naslovov v Ligi prvakov lahko pohvali tudi s 25 naslovi državnega prvaka.

V preteklosti sta svoje najbolj privržene navijače kluba navduševala Gerd Müller in Franz Beckenbauer.  Danes v njem igrajo zvezdniki, kot so Manuel Neuer, trenutno najbolj vroči napadalec Robert Lewandowski in Thomas Müller.

Real Madrid CF

Čeprav v pretekli sezoni Real Madrid ni dosegel večjega uspeha, pa ga ne imenujemo zaman kraljevski klub. Trenutno velja za najuspešnejši klub v zgodovini Lige prvakov. To najprestižnejšo lovoriko je osvojil kar 13-krat, pri čemer je tudi edini klub, ki je zmagal trikrat zapored.

Klub je bil ustanovljen leta 1902 in od takrat niza številne uspehe. Na podlagi dosedanjih uspehov ga je Mednarodna nogometna zveza ocenila celo kot najboljši klub 20. stoletja.

Barve Real Madrida že od nekdaj branijo največji zvezdniki evropskega in svetovnega nogometa. V preteklih sezonah so to bili Zinedine Zidane, David Beckham in Ronaldo, danes pa so med največjimi zvezdniki Luka Modrić, Toni Kroos, Karim Benzema in še mnogi drugi.

Pravi ljubitelji kluba Real Madrid lahko v Intersportu poiščete uradna oblačila in opremo FC Real Madrid.

FC Barcelona

Ko govorimo o Real Madridu, nikakor ne moremo mimo njegovega največjega rivala, nogometnega kluba FC Barcelona. Klub je bil ustanovljen leta 1899 in je od tedaj postal eden najuspešnejših nogometnih klubov v Evropi, saj je petkrat osvojil Ligo prvakov, poleg tega pa se ponaša tudi s 26 naslovi španskih prvakov.

FC Barcelona že od nekdaj slovi po svoji hitri igri, ki je vsem ljubiteljem nogometa izredno pri srcu.

V klubu igrajo vsi največji zvezdniki svetovnega nogometa, kot so Antoine Grizmann, Luis Suarez, Marc-Andre ter Stegen in še mnogi drugi.

Vsi navijači pa so si zagotovo oddahnili, ko so izvedeli, da bo tudi v prihodnji sezoni barve kluba branil največji zvezdnik Barcelone, Lionel Messi.

Nogometni klub FC Barcelona je s pestro ponudbo izdelkov zastopan tudi v prodajalnah in v spletni trgovini intersport.si.

Juventus FC

Juventus FC, je najuspešnejši italijanski klub, ki je od svoje ustanovitve leta 1897 osvojil že 33 naslovov italijanskega prvaka. Klub je izjemno uspešen tudi na evropski sceni, na kateri je osvojil tudi dva naslova Lige prvakov.

Ko imamo v mislih njegove največje zvezdnike, nikakor ne moremo mimo legendarnega vratarja Gianluigi Buffona, ki je svoje navijače navduševal v preteklosti. Danes pa je zagotovo največji zvezdnik kluba Cristiano Ronaldo, ki velja za enega od najboljših nogometašev vseh časov.

Liverpool FC

 Liverpool je eden najtrofejnejših in posledično tudi najuspešnejših klubov v angleški nogometni zgodovini. Je tudi eden od najbolj priljubljenih klubov med navijači po celem svetu. Od svoje ustanovitve leta 1892 je osvojil kar 18 naslovov angleške lige. Osvojil je tudi 6 naslovov Lige prvakov, zadnjega v sezoni 2018/19. Med največjimi zvezdniki kluba so zagotovo Mohamed Salah, vratar Alisson Becker in še mnogi drugi.

Paris Saint – Germain F. C. (PSG)

Paris Saint – Germain ali krajše kar PSG je sorazmerno mlad klub, saj je bil ustanovljen šele leta 1970, a kljub temu velja za enega najprestižnejših klubov v prvi francoski ligi. V pretekli sezoni so bili kot finalisti Lige prvakov na pragu svojega največjega uspeha, a še vedno ostajajo brez te najprestižnejše evropske lovorike.

Trenutno najbolj vroča igralca PSG-ja sta zagotovo Neymar in Kylian Mbappé, ki velja za najbolj nadarjenega mladega nogometaša in ljubljenca številnih navijačev.

Atletico Madrid

Atletico Madrid je sicer tretji najuspešnejši španski klub, ki pa je med ljubitelji navijačev izjemno priljubljen, saj med vratnicami stoji Jan Oblak, trenutno eden od najboljših golmanov na svetu.

Klub je bil ustanovljen leta 1903 in je od tedaj neprestano prisoten na evropski sceni. V finalu Lige prvakov je igral 3-krat, a vedno neuspešno. Je pa zato dvakratni zmagovalec Evropske lige in Evropskega superpokala.

Poleg Jana Oblaka so med navijači izjemno priljubljeni še zvezdniki, kot so Koke, Diego Costa, Manu Sanchez in še mnogi drugi.

Navijači svoj nogometni klub podpirajo na različne načine

Za Evropo je značilno, da se tu igra najboljši nogomet na svetu, hkrati pa je to najbolj priljubljen in najbolj gledan šport na celem planetu. Zato so polni stadioni navijačev, ki so oblečeni v drese svojih najljubših nogometašev, nekaj povsem običajnega in sestavni del nogometne igre.

Navijači lahko svojo pripadnost klubu izkazujejo na različne načine. V Intersport navijaških kotičkih lahko poiščejo majice, kape in šale najboljših nogometnih klubov ali pa izbirajo med ostalo opremo, obutvijo, oblačili in drugimi rekviziti, ki so v barvah izbranega nogometnega kluba in tudi obvezen navijaški pripomoček največjih nogometnih navdušencev po svetu.

V prodajalnah Intersport vsako leto poskrbimo za kakšno posebno novost. Letošnje novosti lahko preverite na spletni strani https://www.intersport.si/sporti/nogomet/navijaski-koticek.