Nogomet

Po končanem evropskem nogometnem prvenstvu in olimpijskih igrah se najboljši igralci nogometa zopet spopadajo tudi na klubski ravni. Državne nogometne lige in evropska klubska tekmovanja vstopajo v novo tekmovalno sezono in številni najboljši klubi si znova želijo priigrati priložnost za osvojitev novih lovorik.

In v katerih nogometnih klubih v Evropi se trenutno igra najboljši nogomet?

FC Bayern Munchen

Bayern Munchen je eden od najboljših nogometnih klubov v Evropi in zagotovo najuspešnejši nemški klub. O njegovi kakovosti govorijo številni uspehi v zadnjih sezonah. V evropski nogometni ligi prvakov se jim v zadnji sezoni sicer ni izšlo vse po načrtu, so pa zato 9. zapored osvojili nemško državno prvenstvo in kar 30. v vsej svoji zgodovini.

Z enim najboljših nogometašev vseh časov Robertom Lewandowskim pa so tudi letos najresnejši kandidat za osvojitev številnih lovorik.

Manchester City

Če pogledamo rezultate letošnje Lige prvakov, bi lahko rekli, da je Manchester City drugi najboljši klub v Evropi. V finalu so morali priznati premoč nogometnemu klubu Chelsea, a so vseeno osvojili prvo mesto v angleški Premier League in svoj 5. naslov v celotni zgodovini kluba. Pod vodstvom izkušenega Pepa Guardiole ima Manchester City tudi v prihajajoči sezoni visoke cilje, zato je to zagotovo nogometni klub, na katerega je potrebno vedno resno računati.

Juventus

Juventus je moral svojo devetletno prevlado v Serie A letos prepustiti Interju iz Milana, a še vedno ostaja eden najuspešnejših klubov. Do sedaj se lahko pohvali s številnimi evropskimi lovorikami, v letošnji sezoni pa je osvojil italijanski pokal in super pokal.

S številnimi zvenečimi imeni evropskega nogometa, kot je Dybala, je Juventus vedno najresnejši kandidat za najvišja mesta.

Chelsea

Chelsea je bil v pretekli sezoni zagotovo največje presenečenje na nogometnih zelenicah. Po klavrnem začetku angleškega prvenstva je nastopil prelomni trenutek, ko je na trenersko klop sedel Thomas Tuchel. Ta je nogometni klub popeljal vse do naslova Lige prvakov in med najboljše 4 ekipe angleške nogometne lige. Brez dvoma gre za eno od najboljših ekip v tem trenutku, ki se je za letošnjo sezono dodatno okrepila, kar jasno govori o njihovih velikih načrtih.

Paris Saint Germain

Paris Saint Germain je ena najboljših nogometnih ekip v Evropi. Čeprav se še ne morejo pohvaliti z naslovom Lige prvakov, pa so v zadnjih dveh letih vedno bili tik pod vrhom tega evropskega tekmovanja. Za prihajajočo sezono ima klub še višje cilje, saj se je nedavno okrepil z enim od najboljših nogometašev vseh časov Leonel Messijem.

Ta bo skupaj z Neymarjem, Mbappejem in drugimi nogometaši vrhunskega kova zagotovo najresnejši kandidat za najvišja mesta.

Atletico Madrid

Atletico Madrid je pod vodstvom Diega Simeona in z Janom Oblakom med vratnicami postal letošnji zmagovalec španske nogometne lige La Liga. Tako je po dolgem času končal prevlado nogometnih klubov Barcelona in Real Madrida, ki sta kraljevala v zadnjih letih španskega prvenstva. Z osvojenim 11. naslovom je tretji najuspešnejši španski klub vseh časov, prav tako pa se lahko pohvali z naslovi zmagovalca v Evropski ligi in evropskega superpokala.

Inter Milano

Antonio Conte je tisti, ki je imel največji vpliv na to, da je milanski Inter po dolgoletni prevladi Juventusa končno osvojil Serie A. V zadnjih letih se je kljub močno okrepil in uspešno nastopa tako v državnem prvenstvu kot v evropskih tekmovanjih. V pretekli sezoni je klub nastopil v finalu lige Europa, kjer je sicer moral priznati premoč Sevilli. Z zvenečimi imeni, kot so Edin Dzeko, Alexis Sanchez in Samir Handanović, so njegove ambicije v letošnji sezoni zagotovo še višje.

Real Madrid

Čeprav Real Madrid v letošnji sezoni ni osvojil nobene lovorike, pa je še vedno eden od najuspešnejših klubov v celotni zgodovini nogometa.

Španski pokal je izgubil šele na zadnji tekmi prvenstva, medtem ko se je v Ligi prvakov uvrstil v polfinale, kjer ga je izločil kasnejši zmagovalec Chelsea. Igralci kot so Courtois, Carvajal, Alaba, Kroos, Modrić in Benzema so zagotovo pravi recept za najvišje uvrstitve.

FC Barcelona

Barcelona se v zadnjih dveh letih ne more pohvaliti z večjimi uspehi. Letošnjo La Ligo je končala šele na 3. mestu in za mnoge je bil le Lionel Messi tisti, zaradi katerega je bil klub še tako visoko na lestvici.

Vendar pa se klub sooča z velikimi finančnimi dolgovi, zato je odločitev o odhodu sprejel tudi Lionel Messi, kar je vse zveste navijače Barcelone močno razžalostilo.

Kljub nekaj slabih sezon, je to še vedno eden najboljših klubov na svetu, zato lahko od njega tudi v prihodnosti še veliko pričakujemo.

Ljubitelji nogometa, navijajte za svoje favorite v njihovih klubskih barvah!

Vsi ljubitelji nogometa ste se zagotovo že razveselili prvih tekem v državnih klubskih prvenstvih po Evropi. A prave poslastice na nogometnih zelenicah šele prihajajo. Zato se pravočasno opremite z navijaškimi pripomočki v klubskih barvah, ki so vam na voljo v prodajalnah Intersport.