Pohodniška oprema

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 896

24   60  
 1. McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, črna

  4 barve

  McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, črna
  38,99 € 59,99 €
  i
  Prejšnja cena: 47,99 €
 2. McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, zelena

  4 barve

  McKinley CRXSS I CT 20, pohodniški nahrbtnik, zelena
  38,99 € 59,99 €
  i
  Prejšnja cena: 47,99 €

Izdelki 1-24 od 896

24   60  

Kaj je treba obvezno dodati na seznam pohodniške opreme?

Pri nas pa tudi drugje po svetu je pohodništvo izjemno priljubljena aktivnost. Lahko celo trdimo, da se zanimanje zanjo iz leta v leto samo še povečuje. Kljub temu pa nekateri še vedno ne vedo, kaj je treba obvezno dodati na seznam opreme za učinkovito planinarjenje. Tako smo lahko priča številnim poškodbam, ki se skoraj verjetno ne bi zgodile, če bi pohodniki upoštevali vsaj osnovna dejstva o pohodništvu.

Pohodniška oprema v prvi vrsti vključuje primerno obutev. Ta mora biti izbrana izjemno preudarno in če se le da pod okriljem strokovno podkovanega in izkušenega prodajalca v specializirani trgovini s tovrstno opremo. Oprema za planinarjenje mora seveda vključevati še ustrezna oblačila, ki so zračna, vodoodporna, torej dobro odvajajo vlago. Dobrodošli so tudi dobro zasnovani pohodniški nahrbtniki, v katere lahko spravimo številne zadeve, ki jih nujno potrebujemo na poti.

Izbira primernega nahrbtnika za gore

Potem ko že izberete primerno obutev ter oblačila za pohod, je na vrsti še druga ključna oprema, brez katere na poti v gore ter z nje zagotovo ne bo šlo. To so zagotovo pohodni nahrbtnik, palice, v zimskem času pa gamaše za sneg in ne nazadnje pogosto tudi dereze. Za takšne razmere so na voljo ne samo ženske in moške, temveč tudi otroške gamaše. Za piko na i poskrbi še termo steklenica, v katero shranite vam ljubo tekočino.

Ko se odločate za nahrbtnik za pohod, pozornost usmerite na kakšnega priznanega proizvajalca tovrstnih izdelkov. Dobra izbira je denimo Mckinley nahrbtnik, ki je na voljo v različnih zasnovah.

Kakšna je lahko obutev za gore?

Obutev za planinarjenje je torej na voljo v najrazličnejših modelih. Izbirate lahko med nizkimi, lažjimi visokimi ali pa robustnimi visokimi pohodnimi čevlji.

Robustni visoki pohodni čevlji oziroma gojzarji so na sploh razred zase. Dobrodošli pa so za vas tedaj, kadar se boste odpravljali na bistveno bolj zahtevne, tudi zimske vzpone. Zanje je namreč značilno, da so precej bolj okorni pa tudi težji. Slednje je zasnovano z namenom, da so pohodniški čevlji še bolj trpežni in da se kot takšni lahko nosijo več let. Nogi ponujajo odlično podporo ter zaščito. Dobro namreč oprimejo gleženj in omogočajo stabilnost pri hoji.

Kdaj v pohodniški nahrbtnik obvezno sodijo dereze?

Dereze v nahrbtnik za pohod nujno sodijo tedaj, kadar se pozimi odpravljamo v gore. Seveda obstaja verjetnost, da jih sploh ne bomo uporabili. Njihova uporaba pa je nujno obvezna na poledeneli podlagi, ledu pa tudi na različni kakovosti ter vrsti snega.

Ko imate na nogah dereze, morate v rokah imeti tudi cepin. Prepovedana je namreč kombinacije derez in pohodnih palic.

Kaj pa so derezice?

Derezice veljajo za odličen pripomoček za še bolj varen korak. Pri svojem delu jih koristno uporabljajo tudi gorski reševalci. Kljub temu pa je njihova uporaba omejena. Lahko se na primer uporabljajo na gozdnih poteh, planinah, kjer seveda sama konfiguracija terena ne dopušča večjih zdrsov in je torej njihov namen predvsem ta, da ne padete na položni ter poledeneli podlagi.

Nalaganje…