Smučanje

Namigi za najboljše ski opening destinacije

Ko se jesen prevesi v zimo in temperature ozračja padejo pod ničlo, najbolj zagreti smučarji že nestrpno čakajo, da prvič stopijo na sneg. Ker pa vremenske razmere pri nas nujno ne dopuščajo zgodnje smuke, se številni ljubitelji smučanja odpravijo čez mejo. Med smučarji, ki sezono radi otvorijo prvi,  so zagotovo najbolj priljubljene smučarske destinacije v Avstriji ali Italiji.

Avstrija in Italija sta tradicionalno odlični izbiri za otvoritev smučarske sezone. Vreme in razmere na smučiščih so običajno idealne za smučarske užitke že v decembru.

In kje v Italiji in Avstriji bi lahko bile razmere na smučiščih že v decembru tako dobre, da v celoti zadovoljijo potrebam in željam najbolj zagretih smučarjev?

Ski opening 2023 – Avstrija

Katschberg je zelo priljubljena destinacija Slovencev, saj je od Ljubljane oddaljen le 2 uri vožnje. Smučarske proge so običajno že v decembru tako dobro pripravljene, da zagotavljajo vrhunsko smučanje na progah različnih težavnosti. Smučišče je primerno tako za družine kot tudi za izkušene smučarje, v predbožičnem času pa se odvijajo različne praznične prireditve.
Predvidena otvoritev sezone: 2. decembra 2023.

Bad Kleinkircheim spada med najbolj znana smučarska središča na avstrijskem Koroškem, kjer njihovo smučarsko ponudbo odlično dopolnjuje tudi tradicija termalnih kopališč. Ti predstavljajo odlično priložnost za sprostitev v primeru, ko vreme ne dopušča optimalnih pogojev za smučanje. Največja prednost smučišča je, da kar 97 % prog zasnežujejo, zato je strah pred pomanjkanjem snega odveč. Zaradi bližine je med Slovenci izjemno priljubljena destinacija.
Predvidena otvoritev sezone: 7. decembra 2023.

Kitzbühel je legendarno prizorišče svetovnega pokala, ki ne slovi zgolj po svoji smukaški progi Streif, ampak tudi po izvrstni smuki na prostranih terenih in odlični infrastrukturi. Še večji sloves pa ima po razgibanem nočnem življenju, zato je za otvoritev smučarske sezone še posebej zanimiv.
Predvidena otvoritev sezone: 25. november 2023.

Saalbach velja za eno najboljših destinacij za Ski opening, sploh za tiste smučarje, ki so pri izbiri prog bolj zahtevni. Z eno smučarsko vozovnico namreč lahko smučate na več kot 408 km smučarskih prog, če pa k temu dodamo še garancijo debele snežne odeje, je to najboljši recept za kakovostno smuko.
Predvidena otvoritev sezone: 1. december 2023.

Ski opening 2023 – Italija

Alta Badia se nahaja v osrčju Dolomitov, zato ni dvoma o tem, da je to prava izbira za otvoritev sezone. Vrhunsko pripravljena smučišča se razprostirajo na 130 kilometrih, kar je zagotovilo za nepozabno smuko. Če ste poleg smučanja tudi gurmanski navdušenec, potem je Alta Badia najboljša destinacija za vas, saj se tam vrstijo številni kulinarični dogodki.
Predvidena otvoritev sezone: 5. december 2023.

Tudi Arabba se nahaja v osrčju Dolomitov in je del sistema Dolomiti Superski. Je tradicionalna gorska vasica, ki ponuja vse, kar potrebujete na otvoritvi smučarske sezone. Ravno zaradi pestre izbire snežnih strmin in odličnih razmer na smučiščih je že vrsto let med najbolj priljubljenimi destinacijami za Ski opening.
Predvidena otvoritev sezone: 5. december 2023.

Kronplatz je s svojimi širokimi progami pravi raj za ljubitelje carvinga, odlikuje pa ga tudi odlična razporeditev prog, saj vse glavne žičnice vodijo na vrh ene vzpetine. Vsi ljubitelji nočne zabave boste tu našli največjo ponudbo Apres-ski zabav na Južnem Tirolskem, zaradi česar je to odlična izbira za Ski opening. Poleg smučarskih prog vam je na voljo tudi veliko število tekaških prog in drsališč, zato je vsestranska zabava na snegu zagarantirana.
Predvidena otvoritev sezone: 25. november 2023.

Civetta je Slovencem zelo dobro poznano smučarsko središče. Zaradi svojih lahkih in širokih prog je še posebej primerno za družine z majhnimi otroci in smučarje začetnike. Smučarske naprave so sodobne, proge pa lepo vzdrževane, zato boste resnično deležni najboljših smučarskih užitkov.
Predvidena otvoritev sezone: 15. december 2023.

Ali ste dobro pripravljeni na otvoritev smučarske sezone?

Če razmišljate o tem, da bi preizkusili sneg že na otvoritvi smučarske sezone, je sedaj pravi čas, da preverite tudi vašo smučarsko opremo.

Če ugotovite, da je ta dotrajana, velja razmisliti o nakupu nove. Pred začetkom sezone v naših prodajalnah najdete tudi znižane smuči, smučarske čevlje in smučarska oblačila iz pretekle sezone, zato se nakup v tem obdobju zagotovo splača. Če prisegate le na najnovejše iz smučarske zakladnice, so na voljo tudi  že novosti svetovno najbolj priznanih smučarskih znamk Elan, Atomic, Salomon, Head, Mckinley, Fischer, Nordica in drugih, v primeru, da je vaša oprema v brezhibnem stanju, pred začetkom nove sezone poskrbite za servis smuči.