Za kolesarske dni brez skrbi

Pričvrsti čelado, namesti stopala na pedala in se podaj na novo kolesarsko doživetje!

Raziskovanje sveta na kolesu je edinstven užitek,

ki se mu v udobni in varni družbi kolesa Nakamura lahko popolnoma prepustiš.

Naša favorita

Nakamura Platinum 3.2 W

Žensko treking kolo poleg sodobno zasnovanega okvirja iz kakovostnega aluminija navdušuje s povsem spuščeno zgornjo cevjo, ki kolesarkam olajša dostop.

Nakamura Platinum 3.2

Moško treking kolo, je zaradi sodobno zasnovanega okvirja iz kakovostnega aluminija, ki omogoča udoben položaj za krmilom, odličen sopotnik za daljši potep po razgibani pokrajini.

Čelado na glavo za varno kolesarsko zabavo

1

Poglej čelado

Kolesarska čelada je najpomembnejši zaščitni del kolesarske opreme. Pri nakupu nove kolesarske čelade moramo biti pozorni na:

  • Velikost

čelada se nam mora popolno prilegati, saj le tako nudi ustrezno stopnjo zaščite

  • Tehnologije

materijali in tehnologije, uporabljeni v čeladi, pomembno vplivajo na to, kako zračna in udobna je ter v kolikšni meri ublaži posledice trka

  • Vrsto čelade

gorske kolesarske čelade imajo nekoliko robustnejšo obliko od univerezalnih kolesarskih čelad

Oblečeni za udobno vožnjo

Na kaj morate biti pozorni pri izboru kolesarskih oblačil?

Večina kolesarjev pedala najraje poganja v toplejšem delu leta, ko je za prijetno vožnjo najpomembneje, da izberemo lahka, zračna kolesarska oblačila, ki nas hladijo in odvajajo vlago.

V hladnejših mesecih pa je kolesarjenje bolj prijetno v kolesarskih oblačilih, opremljenih z materiali, ki nudijo zaščito pred vdorom vetra.

Kolesarske rokavice poleg dodatnega udobja in toplote zagotavljajo boljši oprijem krmila.

1

Poglej hlače

2

Poglej rokavice

Za male kolesarje

Nakamura CATCH JR 24

24-inčno otroško gorsko kolo ima aluminijasti okvir, ki pri vožnji zahteva manj napora. Popoln je za otroke stare do 14 let, ki uživajo v kolesarjenju po gozdnih in gorskih stezicah

Nakamura Sury 20

Otroško kolo, v katerega se deklice zaljubijo na prvi pogled ima poleg kakovostne opreme robusten jekleni okvir, primeren tudi nekoliko bolj “divjo” uporabo.

Nakamura MX 24

Otroško gorsko kolo s 24-palčnimi obročniki je zaradi jeklenega okvirja ter vzmetenja odlična izbira za otroke do 14 leta starosti, ki uživajo v raziskovanju gozdnih in gorskih poti.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri otroškega kolesa?

Seveda je pomembno, da je kolo otroku všeč, a da bo tudi vožnja udobna in varna, je pomembno predvsem, da je kolo primerne velikosti.

Kolo mora biti prilagojeno otrokovi starosti in velikosti oziroma telesni višini. Ko smo izpolnili oba kriterija, se lahko kolesarska dogodivščina prične!

Kolesarski nasveti na našem blogu

Cestna, mestna ali gorska? Kolesarske čelade za vse terene

Vožnja s skirojem je za otroke in mladostnike predvsem zabavna, otroka pa lahko prebudi tudi v odraslih uporabnikih, ki skiro pogosto uporabljajo kot vsakodnevno prevozno sredstvo.

Preberite več
Kolesarimo na Hrvaškem: 7 poti za prve spomladanske avanture

S prihodom pomladi se ne prebuja le narava, ampak tudi naša želja po novih kolesarskih dogodivščinah. Dnevi so daljši, vreme je kot nalašč za vrtenje pedal, velike turistične gneče pa še ni na vidiku.

Preberite več
Kako se obleči za jesensko-zimsko kolesarjenje?

Čeprav mnogi kolesarji svoja kolesa že postavljajo v kot, sta lahko tudi jesen in zima prijetna letna časa za nove kolesarske podvige. Na to se je treba le dobro pripraviti, pri čemer je izbira kolesarskih oblačil ključnega pomena.

Preberite več
Hidracija za kolesarje

Hidracija za kolesarje. Medtem ko cestni kolesarji še vedno prisegajo na bidone, so gorski kolesarji in kolesarski popotniki navdušeni...

Preberite več
Kolesarski čevlji in pedale

Za kolesarjenje so uporabni čevlji z nekoliko tršim podplatom, ki je izdelan iz gume ki na pedalu nudi dober oprijem. To je tudi ena...

Preberite več
Kolesarski dodatki

Kolesarski dodatki, ki naredijo kolo. Medtem, ko so mestna kolesa že opremljena s številnimi dodatki za varno vožnjo v prometu...

Preberite več
Kolesarski sedeži za prestolonaslednike

Dokler so otroci premajhni, da bi se nam lahko samostojno pridružili na kolesarskem izletu, jih lahko povabimo, da nam...

Preberite več
Kratka zgodovina naše ljubezni do kolesarstva

Kolesarstvo se je sprva uveljavilo predvsem iz povsem praktičnega vidika, kot način prevoza, medtem pa je predvsem v zadnjih letih postalo ena najbolj priljubljenih oblik rekreacije. O tem jasno govorijo številne kolesarske rekreativne in profesionalne prireditve, ki so vedno bolj množične in dobro organizirane.

Preberite več
Castelli, italijanski pogled na kolesarjenje

Vsak, ki se vsaj malo spozna na kolesarjenje, zagotovo pozna blagovno znamko kolesarskih oblačil Castelli. In vsak, ki je v svojem življenju prekolesaril vsaj nekaj kilometrov, dobro ve, da je kakovost kolesarskih oblačil ključnega pomena za udobje in boljši rezultat na kolesu. Tudi če ste šele nedavno sklenili namero, da boste odslej več in pogosteje na kolesu in vaša garderoba potrebuje osvežitev, ste na pravem mestu.

Preberite več
Električna kolesa – kaj bo v ponudbi to sezono?

Električna kolesa vse bolj prodirajo v naš kolesarski vozni park. Pogon s pomočjo elektromotorja vam omogoča premagovanje bistveno večjih razdalj kot s klasičnimi kolesi, z njimi se brez težav povzpnete na do sedaj nedosegljive cilje, so tudi odlična izbira za prevoz na delo, ker se pri kolesarjenju ne prepotite.

Preberite več
Priprava kolesa na pomlad

Prvi spomladanski žarki hitro prebudijo željo po kolesarjenju. Če je kolo pozimi mirovalo, ga brez servisa ali vsaj pregleda zagotovo ni varno postaviti na cesto. Da na prvi vožnji ne bo nepotrebnih presenečenj, si kolo pripravite že pozimi in upoštevajte priporočila za pripravo kolesa.

Preberite več