Ženski kolesarski čevlji

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

4 izdelkov

24   60  
 1. Scott MTB SHR-ALP LACE W, ženski kolesarski čevlji, modra

  1 barva

  Scott MTB SHR-ALP LACE W, ženski kolesarski čevlji, modra
  87,99 € 109,99 €
  Prejšnja cena: 87,99 €
 2. Scott TRAIL EVO W, ženski kolesarski čevlji, siva

  1 barva

  Scott TRAIL EVO W, ženski kolesarski čevlji, siva
  87,99 € 109,99 €
  Prejšnja cena: 87,99 €
 3. Spiuk ROCCA, ženski kolesarski čevlji, črna

  1 barva

  Spiuk ROCCA, ženski kolesarski čevlji, črna
  53,99 € 89,99 €
  Prejšnja cena: 53,99 €
 4. Spiuk OROMA W, ženski kolesarski čevlji, rdeča

  1 barva

  Spiuk OROMA W, ženski kolesarski čevlji, rdeča
  61,79 € 102,99 €
  Prejšnja cena: 61,79 €

4 izdelkov

24   60  

Ženski kolesarski čevlji

Kolesarstvo je tudi med ženskami vedno bolj priljubljen šport. Številne športne navdušenke se namreč navdušujejo nad najrazličnejšimi kolesarskimi potmi, ki jih je v Sloveniji res na pretek. Pedale navijajo na asfaltu, makadamu, po gozdnih in gorskih stezicah. Nekatere prisegajo na cestno kolesarstvo, druge pa na kratico MTB. Nekatere so naravnane precej tekmovalno, druge pa se prepuščajo zgolj užitkom kolesarskega popotovanja, ki odkriva nova obzorja.

Različice ženskih kolesarskih čevljev

Med pomembno kolesarsko opremo spadajo tudi posebni kolesarski čevlji. Ženski kolesarski čevlji so v svojem bistvu seveda prilagojeni anatomiji ženskega stopala, ki je nekoliko bolj nežno. Seveda tudi ženski kolesarski čevlji obstajajo v več različicah. Obstajajo modeli, ki so združljivi s sistemom za zapenjanje na pedale, ki so na voljo v gorskokolesarski in cestni različici. Veliko kolesark pa raje kolesari z navadnimi pedali. To pomeni, da ne potrebujejo čevljev, ki so združljivi s sistemi zapenjanja, hkrati pa mora biti njihova obutev še vedno prilagojena kolesarjenju. Kolesarski čevlji, ki so primerni tako za treking in gorsko kolesarjenje, so v večini primerov opremljeni z razmeroma trdim podplatom, ki omogoča dober oprijem pedal. Glede na to, da se predvsem na gorskem kolesu pogosto zgodi, da je treba del poti opraviti peš, so kolesarski čevlji opremljeni tudi s profiliranim podplatom, ki omogoča hojo po gozdnih poteh in gorskih stezicah. Poleg tega je struktura kolesarskih čevljev precej kompaktna, kar omogoča učinkovit prenos sil s kolesarjevih nog na pogonski sklop.

Različni načini zapiranja

Na voljo so različice, ki se zapirajo na trakove ali pa na vezalke. V primeru slednjih so čevlji pogosto opremljeni z dodatnim trakom, s pomočjo katerega se vezalke fiksira in na ta način prepreči njihovo odvezovanje. V sklopu spletne prodajalne Intersport je organizirana tudi kolesarska trgovina, v kateri so na voljo izdelki številnih priznanih proizvajalcev, med katerimi so Scott in drugi.

Nalaganje…