Tek

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 1699

24   60  

Izdelki 1-24 od 1699

24   60  

Vse za tek v Intersportu

Tek je ena izmed najbolj naravnih oblik človekovega gibanja. To je šport, ki je odličen za telo in duha. Pravijo, da med tekom slišiš le svoj notranji glas in da te strah ne more ujeti. Zato sploh ni presenetljivo, da je tek v zadnjih letih doživel pravi razcvet. Koledar tekaških prireditev je vsako leto bolj bogat. Maratonov, ki so na sporedu v vseh največjih mestih, pa se ne glede na vreme udeležuje nepregledna množica tekačev.

Prava oprema

Vzporedno s priljubljenostjo teka napreduje tudi tekaška oprema. Tekaški copati so vedno bolj dovršeni in omogočajo bolj učinkovit tek, hkrati pa zmanjšujejo možnosti poškodb. Največji proizvajalci, med katerimi so Adidas, Salomon, Brooks, Asics, Nike, Saucony in Pro Touch, pa vsako leto razvijajo nove še bolj izpopolnjene modele svojih copat. Seveda ne mislijo le na odrasle, temveč ponujajo tudi številne modele otroških copat.

Podobno velja tudi za oblačila. Včasih smo tekli v bombažnih majicah, danes moški tečemo v majicah iz tehničnih materialov, ki so zračne, se hitro sušijo in dobro odvajajo vlago. Ženskam pa so med drugim na voljo športni nedrčki, ki občutno povečujejo udobje med aktivnostjo. V hladnejšem vremenu in pozimi pa so na voljo pajkice, vetrovke, kape in rokavice, ki so izdelane iz sodobnih materialov z vrhunskimi termično izolativnimi lastnostmi.

Načrt treninga

Tek je v vseh teh letih postal prava mala znanost, saj sodobne merilne naprave in pametne ure Suunto, Polar in Garmin omogočajo natančne meritve in analize. V ta sklop spada tudi prehrana. Tekači namreč prisegajo na zdravo in uravnoteženo prehrano, hkrati pa morajo vseskozi paziti na pravilno in ustrezno doziranje magnezija, ogljikovih hidratov in beljakovin.

Kljub izjemnemu razvoju in napredku pa tek ostaja zvest svojemu demokratičnemu bistvu. To je šport za vse - za moške in ženske, stare in mlade, hitre in nekoliko manj hitre ...

Nalaganje…