Tekaške jakne

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 65

24   60  

Izdelki 1-24 od 65

24   60  

Jakne za tek v vseh vremenskih pogojih

Tek je precej priljubljena aktivnost, ki jo v resnici lahko opravljamo, četudi je zunaj slabo ali pa mokro vreme. V slabšem vremenu odlično koristi tekaška jakna ali pa vetrovka. Takšen kos oblačila tekača namreč učinkovito obvaruje pred vremenskimi vplivi, vetrom, ne nazadnje tudi pred vlago.

Med tekaško opremo so vam tako na voljo tudi vrhunsko krojene tekaške jakne, ki se zlasti odlikujejo po svoji lahkosti, trpežnosti, nepremočljivosti pa tudi odpornosti proti neprijetnemu vetru. Tekaška jakna tako postane vaš nepogrešljiv kos oblačila, morda tudi najbolj priljubljena spremljevalka pri vadbi na prostem. Dobro se obnese tudi softshell jakna pa tudi tekaška vetrovka, vsekakor ne pozabite na kakovostne tekaške hlače. Vsi omenjeni kosi tekaških oblačil dobro služijo tudi pri teku v gozdu ali v hribih, kjer je že tako in tako praviloma precej hladneje. Seveda je pomembno, da izberete tudi ustrezne tekaške copate.

Karakteristike odlične jakne za tek

Ni vsaka tekaška jakna enako kakovostna, zato je dobro poznati vsaj osnovne karakteristike dobro zasnovane tekaške jakne. Takšna jakna je praviloma ergonomsko oblikovana in se odlično prilega telesa. Obenem je dovolj prožna. Slednje uporabniku zagotovi neovirano gibanje.

Kakovost softshell ali katere koli druge tekaške jakne se meri tudi po tem, da omogoča, da se telo med tekom ne pregreva. Takšen kos tekaškega oblačila mora namreč poskrbeti za optimalno uravnavanje vlažnosti pa tudi vzdrževanja telesne temperature. Narejena je iz lahkih, zračnih, vodoodbojnih materialov. In čeprav je zunaj na prostem še tako zelo hladno, se mora kakovostna tekaška jakna dovolj hitro in učinkovito posušiti.

Tekaška oblačila z dodatki

Še posebej priljubljene se tiste jakne za tek, ki so jim dodani funkcionalni dodatki. Slednji ne nazadnje vplivajo tudi na sam izgled. Prvovrstna izbira so tekaška oblačila z odsevniki. S tem tekač poskrbi, da gresta varnost pa tudi lepota z roko v roki.

Odsevni elementi na jakni do dovolj dobro vidni tudi v megli ali temi. Sicer pa so lično dodani odsevniki nadvse modni detajli, na katere prisegajo najzahtevnejši kupci tekaške opreme. Jakna za tek, ne glede na to, ali je to softshell, vetrovka ali kaj drugega, mora biti skorajda nujno opremljena tudi z nadvse funkcionalnimi in dovolj velikimi žepi. Najbolje je, če se ti zapirajo na zadrgo, da lahko v njih med tekom nosite vse osebne stvari, ob tem pa vas niti najmanj ne skrbi, da bi jih kje slučajno izgubili. Zimska tekaška jakna navadno vsebuje še kapuco. Sicer pa je za slednjo značilno, da je še posebej topla in tako tekaču omogoča maksimalno mero zaščite pred mrazom ter vetrom.

Nalaganje…