Tekaške nogavice

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 65

24   60  

Izdelki 1-24 od 65

24   60  

Nogavice za še udobnejši korak pri teku

Za maksimalno udobje pri teku lahko poskrbite tudi s pomočjo dobro izbranih nogavic. Te namreč predstavljajo direktno vez med stopalom in tekaškim obuvalom. Ravno zato morajo biti tekaške nogavice izbrane posebej skrbno in premišljeno – ravno tako kot tekaški čevlji.

Ste vedeli, da v resnici obstaja razlika med navadnimi športnimi nogavicami in tistimi za tek? Nekateri med vami za tek morda obujete kar običajne nogavice za šport, zato se pogosto zgodi, da se po vadbi soočate na primer z otiščanci ali pa žulji. Vedeti pa morate, da je ključnega pomena tudi to, da se izbrane nogavice za tek med vadbo v nobenem primeru ne bi smele nagubati. Prav tako je pomembno, da tekaške nogavice ne vsebujejo nobenih šivov in ne ostrih robov. Slednji bi lahko med tekom poškodovali kožo.

Nogavice iz prav posebnih materialov

Prave tekaške nogavice so narejene iz prav posebnih vrst materialov. Ti odlično ščitijo nekoliko bolj občutljivo kožo stopal pred odrgninami ter drugimi morebitnimi poškodbami. Prav tako pa odlično odvajajo vlago od telesa stran in kot takšne predstavljajo pomemben sestavni del tekaške opreme.

Za kakovostne nogavice za tek je tako značilno, da dihajo, da ne drsijo, so lahke ter anatomsko oblikovane, se lepo prilegajo, nogam nudijo vrhunsko oporo, da varujejo stopala pred pregrevanjem in vročino, da se hitro posušijo. Optimalna sestava za tekaške nogavice pa je zagotovo kombinacija elastana, bombaža ter poliamida. Na voljo so tudi drugi sodobni primerni oziroma specialni materiali.

Nekateri prisegajo na kompresijske nogavice za tek

Ne nazadnje ne smemo pozabiti niti na kompresijske nogavice za tek, ki so lahko več kot odlična izbira. Takšen tip nogavic pri teku dokazano preprečuje poškodbe, izboljšuje rezultate in ne nazadnje ponuja še hitrejše okrevanje po poškodbi.

Nalaganje…