Tekaške kape

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

19 izdelkov

24   60  

19 izdelkov

24   60  

Kapa kot odličen dodatek za tek

Tek velja za precej priljubljeno aktivnost, a zanjo ne potrebujete samo dovolj kakovostne tekaške obutve ter oblačil. Tudi nekateri dodatki lahko odlično poskrbijo za to, da je vadba še toliko bolj udobna, prijetna, ne nazadnje tudi dovolj doživeta. Dodatki za tek pa so še toliko bolj dobrodošla izbira za vse tiste tekače, ki se radi preizkusijo na nekoliko daljših poteh.

Seveda še zdaleč ni nujno, da so tekaški dodatki najbolj moderni, v trendu oziroma najdražji. Zlasti je pomembno, da so dovolj funkcionalni. Neredko lahko že povsem preprosta tekaška kapa poskrbi za učinkovitejše odvajanje znoja.

Med vročino je zaščita glave med tekom še toliko pomembnejša

V določenem delu leta pa tekaške kape ne bi smele biti uvrščene samo med dodatke za tek, temveč bi morale postati nujna oprema. To predvsem velja za večjo vročino, ko mora biti naša glava že tako in tako dovolj dobro zaščitena. V poletnem času je za to še posebej dobrodošla tekaška kapa s šiltom. Lahko gre za povsem običajno, lahko pa posežete tudi po takšni, ki je posebej zasnovana za tek.

Od navadne kape se tekaška kapa razlikuje po tem, da učinkovito odvaja znoj, prav tako se jo lahko preprosto ter hitro zloži in pospravi v žep ali na katero drugo primerno mesto. Po potrebi jo lahko potem ponovno izvlečemo.

Kape za tek za preprečevanje pregrevanja glave

Tekaška kapa praviloma vsebuje stranske panele iz mrežice. Ti pomagajo na učinkovit način preprečevati pregrevanje glave v bolj vročih dneh. Trak je lahko narejen iz elastike, ki naj bo nastavljiva. To pomeni, da se lahko prilega prav vsakemu tekaču, in to ne glede na to, ali nosi čop ali morda kito.

Kakovostne tekaške kape so izdelane tako, da se lahko perejo v pralnem stroju. To pomeni, da nam ni treba posebej skrbeti, da bi se na kapi pričeli pojavljati madeži od znoja, neprijetne vonjave, bakterije ali katera druga neprijetnost.

Nalaganje…