Tekaške smuči

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

INTERSPORT PRIPOROČA

Najboljše razmerje kakovosti in cene

7 izdelkov

24   60  

7 izdelkov

24   60  

S pravilno izbiro tekaških smuči se izognete slabi volji na snegu

Tek na smučeh je vedno bolj priljubljena zimska športna aktivnost, saj je odličen način sprostitve v naravi. Z njim vplivamo na celotno telo in je primeren za ljudi vseh starosti in znanja. Za razliko od alpskega smučanja je do denarnice nekoliko bolj prijazen šport, poskrbeti morate le za primerno opremo, kjer so tekaške smuči ključnega pomena.

Tek na smučeh zahteva odlično koordinacijo in ravnotežje, kar pa je veliko odvisno tudi od primerne opreme. Pogosto se zgodi, da so ravno napačno izbrane tekaške smuči tiste, ki pri tekačih vzbudijo obilo slabe volje.

Tekaške smuči izberite glede na tehniko teka

Verjetno le malokdo ve, da je tek na smučeh ena najstarejših oblik smučanja. Sprva je prevladovala zgolj hoja na smučeh, ki pa se je kasneje razvila v tako imenovano klasično tehniko teka in drsalno tehniko teka.

To je pomembno zato, ker je glavna razlika med tekaškimi smučmi ravno v tem, ali so namenjene tako imenovani klasiki ali pa drsalni tehniki. Če želite izbrati kakovostne smuči, potem so tekaške smuči Fischer zagotovo prav izbira, ne glede na to, za kateri tehniko teka jih kupujete. Za prijetno izkušnjo na snegu pa je poleg pravilne izbire smuči pomembna tudi druga oprema.

Razlika med tekaškimi smučni za klasično in drsalno tehniko teka

Za klasično tehniko teka so primerne tekaške smuči, ki so nekoliko daljše in tudi ožje. Običajno so označene z oznako Classic, kar pa ni nujno, saj je to odvisno od vsakega proizvajalca posebej. Za drsalno tehniko je značilen tek v škarjastem oziroma V-slogu, zato so takšne tekaške smuči nekoliko krajše in so označene s črko »S«.

Ker pa je tek na smučeh vedno bolj priljubljen, proizvajalci tekaških smuči ponujajo tudi univerzalne tekaške smuči, ki so primerne tako za klasično kot tudi drsalno tehniko teka. Te so kot nalašč za rekreativce, ki jim na ta način ni potrebno skrbeti za mazanje s posebnimi voski.

Kako se obleči za tek na smučeh?

Za tek na smučeh sicer ne potrebujete smučarske čelade, je pa vsekakor dobro pred mrazom zaščitit najbolj izpostavljene dele telesa. Zato nikakor ne pozabite na tanjše rokavice in tanjšo kapo ali naglavni trak.

Ker je med tekom na smučeh aktivno celotno telo, je povsem logično, da ne potrebujete najdebelejše smučarske jakne ali smučarske hlače. Za tovrstno aktivnost na snegu zadostuje že aktivno športno perilo in nekoliko bolj kvalitetna vetrovka, ki ne prepušča vetra. Zavedati se morate, da se boste s tekom zelo hitro ogreli, zato z oblačili nikakor ne pretiravajte.

Nalaganje…