Pohodne palice

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 41

Stran
24   60  

Izdelki 1-24 od 41

Stran
24   60  

Zakaj se v planine splača s seboj vzeti tudi pohodne palice?

Planinska oprema daleč na prvo mesto postavlja ustrezno pohodno opremo, ki je lahko najrazličnejših vrst. Pametno je izbrati tudi najbolj kakovostna oblačila, ki lahko uspešno kljubujejo različnim vremenskim vplivom. Seveda se oprema za pohodništvo lahko precej razlikuje glede na letni čas. Medtem ko so v zimskem času dereze skorajda nujno potrebne, nam v toplejšem času lahko izjemno dobro koristijo pohodne palice. V ospredju planinske opreme so seveda tudi nahrbtniki, ki so lahko večje ali pa manjše prostornine.

Pohodne palice za bistveno lažji spust v dolino

Omenili smo da so pohodne palice več kot dobrodošel kos planinske opreme, saj ponujajo številne prednosti. Pohodniške palice denimo lahko poskrbijo, da je spust v dolino precej lažji pa tudi bistveno prijetnejši. Upor in pritisk na kolena je namreč v takšni situaciji izjemno močan.

Teleskopske palice vam lahko prav tako na primer omogočijo, da pri hoji učinkovito delujejo tudi mišice v rokah. Treking palice torej omogočajo rokam nekaj vadbe in lahko pomagajo, da vam med aktivnostjo ne otekajo.

Finalistke med pohodnimi palicami

Tudi pri izbiri pohodnih palic se ozirajte na priznane proizvajalce oziroma blagovne znamke, in to ne glede na to, ali vas zanimajo palice za odrasle ali pa otroške pohodne palice. Odlična izbira so prav zagotovo Leki pohodne palice, ki so na voljo v specializirani prodajalni s pohodno opremo. Naročilo na izdelek je seveda možno tudi preko spleta.

Leki Instructor Lite veljajo na primer za lahke dvodelne palice za nordijsko hojo iz aluminija in karbona. Zaradi izjemno majhne teže so najbolj ustrezne za podaljšane ture nordijske hoje. Dvokomponentni ročaji, ki so izdelani iz naravne plutovine, se prijetno prilegajo dlanem. Naravni material tudi pri toplih temperaturah poskrbi za preprečevanje neprijetnega nabiranja vlage od potu na dlaneh. Sistem Trigger Shark 2.0 z zračnim mrežastim paščkom pa zagotavlja precej hitro sproščanje zanke z ročaja. Sistem Speed Lock 2.0 omogoča brezstopenjsko nastavitev dolžine med 100 in 125 centimetri.

Nalaganje…