Pohodne nogavice

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 84

24   60  

Izdelki 1-24 od 84

24   60  

Pohodne nogavice za še udobnejši korak po gorah

Med vso potrebno opremo za hribe prištevamo tudi nogavice, ki pa jim na žalost še vedno namenjamo premalo pozornosti. Univerzalnih nogavic zagotovo ne moremo imenovati kar pohodniške nogavice, saj se slednje v marsičem razlikujejo od njih. Stari modri ljudje so vedno dejali, da se v hribe ne sme iti brez sendviča in suknje, ravno tako tudi ne brez dodatnih nogavic. To pomeni, da je en par pohodnih nogavic na nogah, drugi pa varno shranjen v pohodniški nahrbtnik.

Tudi strokovnjaki univerzalnih nogavic prav nikoli ne enačijo s tistimi, ki so najprimernejše za v hribe. Lahko rečemo le, da so univerzalne nogavice kakovostne in manj kakovostne, nikakor pa ne posebej zasnovane za pohodništvo. Nobene med njimi namreč ne zmorejo opravljati prav vseh funkcij obenem.

Iz česa so najpogosteje izdelane kakovostne nogavice za pohodništvo

Pohodniške nogavice, ki jih odlikuje kakovost, so pogosto izdelane iz volne ali pa iz sintetičnih materialov, lahko tudi iz obeh materialov hkrati. So lahko različno visoke pa tudi različno oblazinjene. Slednje je zlasti odvisno od posameznikovih želja ter potreb. Večji del takšnih nogavic pa je zagotovo narejen za uporabo z visokimi pohodnimi čevlji. Seveda so na voljo tudi takšne pohodne nogavice, ki so posebej namenjene za uporabo k nizkim pohodnim čevljem.

Nogavice, ki so označene s pohodniške, se praviloma uporabljajo za dnevne ali večdnevne pohode, za trekinge in ne nazadnje tudi za backpacking. Po drugi strani pa lahko kupite tudi takšne, ki so posebej zasnovane za ledeno plezanje, turno smučanje, smučanje in ne nazadnje še za alpinizem.

Nalaganje…