Palice za nordijsko hojo

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

20 izdelkov

24   60  

20 izdelkov

24   60  

Zaradi česa je nordijska hoja tako zelo popularna?

Nordijska hoja velja za aktivnost, ki je iz leta v leto samo še bolj priljubljena. To pa ne samo zaradi učinkovite krepitve ter ohranjanja zdravja pri bolnikih z boleznimi srca in ožilja, ampak tudi zaradi učinkovitega vpliva na hujšanje, dobro dene ljudem, ki imajo težave s sklepi in hrbtenico ter še bi lahko naštevali.

Prav tako pa je nordijska hoja poceni rekreacija, ki je primerna za prav vsakogar. Imeti je treba le nekaj časa, da se naučite pravilne tehnike pri uporabi palice. Odlična novica je še ta, da so palice za nordijsko hojo cenovno izjemno dostopne. Seveda imata tudi pri takšni aktivnosti pomembno vlogo obutev in še nekatera druga oprema.

Palice za nordijsko hojo

Nordijska hoja zahteva specifične palice. Te morajo biti elastične, ergonomsko zasnovan ročaj, ki zagotavlja sproščanje palice med hojo. Tudi nordijske palice so opremljene s konico, ki omogoča oprijem ter odriv na podlagi.

Pomembno je, da so takšne palice za hojo primerne višine. Med seboj se razlikujejo tudi glede na način hoje. Praviloma pa odobrava nordijska hoja palice, ki so fiksne, torej niso teleskopske. Primerna dolžina palice za nordijsko hojo za posameznika se izračuna po formuli: višina krat 0,7. Ko z njimi hodimo, se moramo primerno zravnati, glava je rahlo dvignjena. Ramena je treba potisniti narahlo nazaj, roke pa so v rahlem pregibu. Hoja je enakomerna.

Učenje nordijske hoje

V šoli se nordijska hoja vedno prične s hojo po ravnem terenu. Na takšen način se namreč lahko najlaže priučimo pravilne uporabe palic, prav tako ritma rok, drže telesa, ne nazadnje še koordinacije med uporabo palic z obremenitvijo ter razbremenitvijo.

Nakup opreme za nordijsko hojo

Za nordijsko hojo torej ne potrebujete prav veliko opreme. Ključne so palice, obenem pa morate imeti na sebi primerna oblačila ter obutev. Vse omenjeno lahko naročite kar po spletu, kjer so cene bistveno bolj dostopne.

Nalaganje…