Košarkarska oprema

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

Izdelki 1-24 od 118

24   60  

Izdelki 1-24 od 118

24   60  

Kaj vse potrebujete za izvajanje metanja na koš v domačem kotičku

V okolici domov pogosto opazimo kotičke za igranje na koš. Otroci pa tudi starejši se nad to športno aktivnostjo navdušujejo ves čas, še posebej tedaj, kadar je v ospredju kakšen svetovni ali pa državni dogodek, ki je povezan s to aktivnostjo.

Če si tudi vi v prihodnosti želite zasnovati simpatičen kotiček za metanje na koš, boste potrebovali kar nekaj opreme, ki pa je k sreči cenovno povsem dostopna. To so košarkarska žoga, seveda v primerni velikosti in iz primernih materialov, obroč za košarko pa tudi koš za košarko. Oprema bo toliko lažja za izbiro, če vam bo pri tem pomagal izkušeni pa tudi strokovno podkovani prodajalec.

Sledi izbira košarkarskih oblačil in obutve

Ko boste pripravili seznam za nakup opreme za metanje na koš, ki jo boste namestili najverjetneje zunaj svojega doma, sledi še izbira oblačil ter obutve. Košarkarska obutev vam je na voljo na istem prodajnem mestu kot druga oprema. Poskrbite, da bo na njem zapisano kakšno priznano ime znamke oziroma proizvajalca, na primer Nike, Jordan ali kaj podobnega.

Seveda se moški košarkarski copati razlikujejo od tistih, ki so posebej zasnovani za ženske pa tudi najmlajše navdušence košarke. Otroški košarkarski copati so že na prvi pogled bistveno manjši in posebej zasnovani za noge malčkov. Lahko so še bolj pisani ali potiskani z najrazličnejšimi motivi.

Kako izbrati velikost žoge za košarko

Verjetno veste, da je košarkarska žoga lahko različnih velikosti. Žoge z oznako 3 so narejene predvsem za otroke in za tako imenovano dribljanje. Z oznako 5 ali 6 so namenjene predstavnicam nežnejšega spola in za mladince, ki so stari med 15 in 16 let. Žoge velikosti z pa so namenjene za odrasle moške.

Poleg žoge je zagotovo nepogrešljiv del košarke tudi koš. Obroči za koš so navadno fiksni. To pomeni, da njihove višine ne moremo sproti prilagajati, in sicer glede na višino igralcev. Sicer pa se takšna oprema zelo preprosto namesti in je odlična izbira za vse tiste, ki že vnaprej vedo, kako visoko bodo igralci.

Samostoječi koši

Na voljo so tudi samostoječi košarkarski koši. So optimalna izbira za vse, ki želijo koš premikati z ene na drugo lokacijo. Oprema je izdelana tako, da je odlično prilagojena vsem vremenskim pogojem. To pomeni, da koš ni treba vsakič znova pospravljati oziroma ga razstavljati. Praviloma je samostoječi koš nastavljiv po višini ter ima kolesa za premikanje.

Ne smete pa pozabiti niti na nakup košarkarske table, ki je prav tako na voljo za nakup v specializirani trgovini s športno opremo.

 

Nalaganje…