Kolesarski sedeži, prevleke

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

10 izdelkov

24   60  

10 izdelkov

24   60  

Za popolno kolesarsko doživetje so udobni kolesarski sedeži ključnega pomena

Za popolno udobje na kolesu, so zagotovo najbolj pomembni kakovostni in udobni kolesarski sedeži. To je tisti del kolesa, na katerem prihaja do največjih obremenitev, zato ni vseeno, kakšnega izberete. Čeprav so si na prvi pogled sedeži za kolo med seboj zelo podobni, pa lahko doživite popolnoma drugačen občutek, ko enkrat sedete nanj.

Verjetno ste že opazili, da se kolesarski sedeži na cestnih kolesih razlikujejo od sedežev, ki jih najdete na primer na mestnih kolesih. Razlika izvira predvsem iz položaja telesa na kolesu. Ker je pri cestnih kolesih ta položaj bolj aerodinamičen, so ti sedeži za kolo ožji, pri mestnem kolesu pa širši.

Izberite pravo obliko kolesarskega sedeža

Do sedaj ste že ugotovili, da se kolesarski sedeži močno razlikujejo v svoji obliki. Poleg vrste kolesa, je ta odvisna tudi od spola. Praviloma predstavnice nežnejšega spola v primerjavi z moškimi izbirajo med širšimi sedeži za kolo, kar izvira predvsem iz razlik med sedalnimi kostmi.

Kolesarski sedeži pa se razlikujejo tudi v svoji ukrivljenosti in profilu. Če jih pogledate s strani, boste ugotovili, kako se bo vaše telo gibalo v smeri naprej in nazaj ter na katerih točkah se bodo vaše sedalne kosti stikale s kolesarskim sedežem. Nekateri sedeži za kolo pa imajo na sredini tudi izrez. Ta lajša pritisk na mehka tkiva, hkrati pa še vedno zagotavlja dovolj opore.

Ne pozabite na primerno višino in naklon kolesarskega sedeža

Ne glede na to, ali ste izkušen kolesar ali pa zgolj rekreativec, je za popolno udobje in tudi varnost na kolesu ključnega pomena, da je kolesarski sedež na primerni višini. V kombinaciji s pravim naklonom je to najboljši recept za učinkovito poganjanje kolesa.

Kolesarji začetniki in na primer otroci imajo sedež za kolo nameščen nekoliko nižje, s čimer je nadzor nad kolesom boljši. Izkušeni kolesarji pa se pogosto odločijo za profesionalno nastavitev oziroma bike fitting, s pomočjo katerega dosežejo optimalno pozicijo na kolesu.

Nalaganje…