Tlačilke za kolo

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

12 izdelkov

24   60  

12 izdelkov

24   60  

Izbiri kolesarske tlačilke namenite posebno pozornost

Če so leta nazaj prevladovale kolesarske tlačilke, ki so si bile med seboj zelo podobne, pa je danes njihova ponudba tako pestra, da nakup marsikomu povzroča glavobole. Že na prvi pogled lahko ločimo stoječe tlačilke za kolo in mini tlačilke, ki jih lahko vzamete kar na kolo.

To pa ni edini dejavnik, po katerem se tlačilke za kolo razlikujejo med seboj. Pri izbiri nikakor ne smete spregledati tudi podatka o zračnem tlaku, vrsti ventila in materialu, ki prav tako pomembno vplivajo na njihovo brezhibno delovanje kot tudi na ceno.

Velikost in teža tlačilke za kolo je odvisna od njenega namena

Kot že ime pove, je stoječa tlačilka za kolo večja, postavite jo na tla, poleg tega pa vam zagotavlja bistveno več zračnega tlaka. Na drug strani so mini tlačilke za kolo bistveno manjše ravno zaradi tega, da jih lahko namestite na okvir kolesa. Vendar vam zagotavljajo bistveno manj zračnega tlaka.

Pumpa za kolo je obvezna kolesarska oprema, če se odpravljate na daljše kolesarske izlete. Logično je, da v tem primeru ne boste s seboj vozili stoječe tlačilke za kolo, ampak boste izbrali mini tlačilko. Če pa iščete kolesarsko tlačilko za domačo uporabo, potem pa izberite stoječo, saj boste z njo hitreje in učinkoviteje napolnili pnevmatike na željen zračni tlak.

Kolesarske tlačilke so najpomembnejše orodje za vzdrževanje kolesa

Če so kolesarska obutev in kolesarska oblačila tisti del kolesarske opreme, ki bistveno prispevata k udobju kolesarjenja, potem je zračna tlačilka za kolo zagotovo najpogosteje uporabljeno orodje, ko je govora o vzdrževanju kolesa.

Zato je ključnega pomena, da izberete takšno, ki bo ustrezala vašemu kolesu. Pozorni bodite predvsem na vrsto ventila, saj niso vse tlačilke združljive z vsemi ventili. Ko je govora o zračnem tlaku, pa se vedno vprašajte, koliko ga vaše pnevmatike sploh potrebujejo, da ne boste kupovali prevelikih tlačilk. Pri izbiri materiala velja pravilo, da dražji kot je material, dražja je tudi tlačilka za kolo.

Nalaganje…