Kolesarske svetilke - luči za kolo

Prikazanih 0 izdelkov.

POPUST

Artikli s popustom

OUTLET

Outlet ponudba

NOVO NA SPLETU

Novi artikli v spletni trgovini

TRAJNOSTNA IZBIRA

Trajnostni izdelki

23 izdelkov

24   60  
 1. Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, črna

  4 barve

  Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, črna
  18,39 € 22,99 €
  i
  Prejšnja cena: 18,39 €
 2. Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, roza

  4 barve

  Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, roza
  18,39 € 22,99 €
  i
  Prejšnja cena: 18,39 €
 3. Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, zelena

  4 barve

  Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, zelena
  18,39 € 22,99 €
  i
  Prejšnja cena: 18,39 €
 4. Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, modra

  4 barve

  Hornit MINI HORNIT, set kolesarskih svetil, modra
  18,39 € 22,99 €
  i
  Prejšnja cena: 18,39 €

23 izdelkov

24   60  

Kolesarjenje v temi je varno izključno z ustreznimi kolesarskimi svetilkami

Vsi izkušeni kolesarji se dobro zavedajo, da so kolesarske svetilke nepogrešljiv del kolesarske opreme. O tem je jasen tudi Zakon o pravilih cestnega prometa, ki določa, da mora biti kolo v temi opremljeno s sprednjo lučjo bele barve in zadnjo rdečo lučjo.

Popolnoma jasno je, da je kolesarska svetilka tista dodatna kolesarska oprema, ki je poleg kolesarske čelade ključnega pomena za zagotavljanje varnosti kolesarjev. Njena glavna naloga je opozarjanje ostalih udeležencev v prometu na svojo prisotnost in izboljšanje vidljivosti na kolesu v času teme.

Različne svetlobne lastnosti kolesarskih luči

pri nakupu kolesarske luči je torej ključnega pomena, kako opazni bomo bili s prižgano lučjo in kako močno bo osvetljevala pot in okolico pred nami. Luči za kolo imajo različno dolge snope svetlobe, zato je to ena izmed lastnosti, ki je pri izbiri nikakor ne smete spregledati.

Če so se v preteklosti v kolesarskih lučeh pretežno nahajale klasične žarnice na žarilno nitko, pa so vam danes na voljo izključno led luči za kolo. V njih se nahajajo svetleče diode, ki so se izkazale za zelo varčne in imajo zelo dolgo življenjsko dobo, zato so med kolesarji še posebej priljubljene.

Vrste kolesarskih svetilk glede na vir energije

Tudi kar se tiče tehnologije vira energije kolesarskih svetilk je do danes tehnologija izjemno napredovala. Verjetno se še spominjate, ko so kolesarske luči delovale s pomočjo dinama le takrat, ko smo poganjali kolo.

Danes pa je najbolj privlačna in praktična izbira svetilka za kolo na baterije. Zanjo velja, da je široko dostopna in najpogostejša izbira kolesarjev. Če vam je redno menjavanje baterij odveč se lahko vedno odločite tudi za polnilne baterije, ki jih polnite s polnilcem, ko se izpraznijo.

Kako izbrati pravo kolesarsko luč

Zaradi pestre ponudbe kolesarskih svetilk, se mnogi sprašujejo, kakšno luč za kolo izbrati, da bo zadovoljila vsem potrebam. Na prvem mestu sta seveda moč in dolžina svetlobnega snopa. Če se s kolesom pogosto vozite ponoči, morate poskrbeti, da izberete takšno kolesarsko luč, ki bo poskrbela za najboljšo vidljivost.

Drugi pomemben dejavnik pa je moč baterije. Podatek o tem, kako dolgo vam kolesarska luč sveti brez menjave baterije, je pomemben predvsem za tiste, ki pogosto kolesarite in si ne želite polniti baterije vsakokrat, ko pridete s kolesa. Kolesarski nahrbtniki vam sicer služijo, da luči vanje pospravite, vendar vseeno raje izbirajte manjše in lažje luči.

Nalaganje…