Trendi

Green Series: Ljudje se tudi ob podpori osveščanja vedno bolj zavedajo različnih negativnih vplivov na planet, zato ni nič presenetljivega, da je apel naslovljen tudi na modno in športno industrijo. Povpraševanje po trajnostnih materialih je v porastu. Zato se številne blagovne znamke vedno bolj osredotočajo na razvoj in prodajo trajnostnih izdelkov, ki so vse pomembnejši dejavnik tudi v naši ponudbi.

Zgodba Intersporta se je začela daljnega leta 1968. Intersport je danes eden do vodilnih svetovnih prodajalcev športne opreme. V trgovinah povsod po svetu je ljubiteljem športa na voljo široka paleta obutve, oblačil in športnih rekvizitov svetovno priznanih blagovnih znamk. A poleg globalnih znamk, so pri Intersportovih kupcih izjemno priljubljene ekskluzivne blagovne znamke kot so Energetics, Etirel, Firefly, Pro Touch, Tecnopro in Mckinley.

Kaj je Green Series?

Kljub temu, da trajnostni materiali v proizvodnih procesih nastopajo že nekaj let, pa so se sedaj Intersportova prizadevanja združila pod oznako Green Series. V njej so zbrani izključno izdelki znamk Mckinley, Energetics, Firefly, Pro Touch in Tecnopro, ki poosebljajo vse napore za športno udejstvovanje z bolj trajnostnimi izdelki. Green Series predstavlja novi trajnostni standard, po katerem mora glavna komponenta izdelka vsebovati vsaj 50 % bolj trajnostnih materialov.

Reduciraj, Recikliraj, Razmisli

Celotna strategija Green Series torej temelji na izbiri pravih materialov, pri čemer sledi načelu treh R-jev, in sicer reduciraj, recikliraj, razmisli.

Reduciraj

Nujno je, da vsi skupaj čim hitreje prepoznamo pravo vrednost vode in njenega pomena za življenje na našem planetu. V proizvodnem procesu športnih izdelkov se mora njena poraba bistveno zmanjšati, posebno pozornost pa je potrebno nameniti tudi zmanjšanju količinam odpadne vode, ki lahko močno vpliva na okolje.

K podnebnim spremembam, pomanjkanju vode in globalnemu onesnaževanju pa prispevajo velik delež tudi številne kemikalije in drugi škodljivi materiali. Zato je ključnega pomena, da se v industriji športnih izdelkov njihova uporaba čim bolj omeji.

Recikliraj

Dejstvo je, da plastični materiali in mikroplastika onesnažujejo tla, vodo in zrak ter posledično temu negativno vplivajo na zdravje ljudi in živali. V izogib novim proizvodnjam plastike je zato ključnega pomena, da se neuporabljena ali odpadna plastika ponovno uporabi, s čimer se prepreči njeno nepotrebno kopičenje v naravi. Temu sledi tudi načelo recikliraj, zato pri izdelavi izdelkov uporabljajo tudi odpadno plastiko, ki bi sicer dodatno bremenila naravno okolje.

Razmisli

Za zmanjšanje negativnih vplivov onesnaženja na okolje je nujno, da še enkrat več temeljito razmislimo o proizvodnih procesih športne industrije in uporabi izdelkov. Dejstvo je, da je v obdobju ene generacije količina odpadne plastike postala dolgoročno nevzdržna, česar se zelo dobro zavedamo tudi v Intersportu. Da bi zadovoljili povečanemu povpraševanju po trajnostnih izdelkih, prihaja v proizvodnih procesih do postopnih sprememb na podlagi temeljitega razmisleka in strategije.

S kolekcijo Green Series vsi prispevamo svoj delež k trajnostnemu razvoju

Z izbiro trajnostne kolekcije Green Series lahko sedaj tudi športni navdušenci postanemo del globalnega prizadevanja za boljši jutri.

Različna oblačila, obutev in oprema blagovnih znamk Mckinley, Energetics, Firefly, Pro Touch in Tecnopro, ki so izdelani iz vsaj 50 % bolj trajnostnih materialov, so vam že na voljo v ponudbi prodajaln Intersport in na intersport.si

Za spomladansko obdobje boste pod oznako Green Series našli različne majice s kratkimi in dolgimi rokavi, hlače, trenirke kot tudi tekaške copate. Izdelki vas ne bodo navdušili le s skrbno izbranimi materiali, ampak tudi s svojim udobjem in atraktivnim izgledom. Na voljo pa so vam tudi oblačila za posebne priložnosti oziroma aktivnosti. Če se navdušujete za pohodništvo, boste med kolekcijo Green Series našli tudi pohodniške čevlje, sandale, jakne in celo pohodniške nahrbtnike.

Spoštuj naravo – izberi Green Series!

Ljubitelji športa so običajno tudi ljubitelji narave. Spoštovanje do narave pa ne kažejo zgolj s svojim obnašanjem v naravi, ampak vedno bolj tudi z izbiro trajnostnih izdelkov. To je najboljši način, da s svojimi kupnimi odločitvami prispevajo svoj delež k ohranjanju čistega okolja in lepše prihodnosti na tem planetu.

Povezavo do Green Series artiklov najdeš tukaj.